Romanya'da Çocuk Günü Ile Türkçe Bayrami Binlerce Çocugun Katilimiyla Kutlandi

Romanya'da Çocuk Günü Ile Türkçe Bayrami Binlerce Çocugun Katilimiyla Kutlandi

Yunus Emre Enstitüsü, dünyanin farkli cografyalarinda çocuklara yönelik çok sayida büyük ölçekli faaliyet gerçeklestirerek çocuklarin hafizalarinda Türkçe ve Türk kültürüne dair olumlu izler birakmaya devam ediyor.

Romanya’da faaliyetlerini yürüten Bükres ve Köstence Yunus Emre Enstitüleri tarafindan Romanya’da kutlanan 1 Haziran Çocuk Bayrami ve 5 Haziran Türkçe Bayrami’nin birlestirildigi “Çocuk Senligi” etkinligi büyük bir coskuyla kutlandi.

Bükres’te bulunan Romanya Parlamentosu basta olmak üzere Romanya’nin çesitli sehirlerinde düzenlenen faaliyetlere 6 bin çocuk ve veli katildi.

Baskent Bükres’te Romanya Parlamentosunun bahçesinde organize edilen ve halka açik olan senlikte, çocuklara yönelik spor ve eglence faaliyetleri, uçus simülatörü, sanal kulakliklar, parasüt ile atlama, eskrim, satranç, masa tenisi, robotik mini futbol ile tiyatro gösterimleri gibi pek çok etkinlik yer aldi.

Senlikte, Romanya Içisleri Bakanligi Sergisi, Romanya Parlamentosu Futbol Takimi Kupalari Sergisi ve Romanya Ulusal Televizyonu tarafindan gerçeklestirilen gösterimler ile çocuklar doyasiya eglendi.

Türkçe ve Türk Kültürünün zenginlikleri tanitildi

Yunus Emre Enstitüsünün standinda örnek Türkçe kursu atölyesi, Türkçe oyunlar ve bilgi yarismalari ve ebru sanati atölyesi yer aldi. Çocuklar, Enstitü tarafindan gerçeklestirilen faaliyetlere katildi, ebru atölyesinde kendi eserlerini yapma imkani buldu.

Misafirlere stantta zengin Türk mutfagindan baklava basta olmak üzere çok sayida lezzet ile Türk kahvesi ve çayi ikram edildi.

Çocuklara hediyeler Bükres Büyükelçisinden

Programa istirak eden Bükres Büyükelçisi Özgür Kivanç Altan, Yunus Emre Enstitüsü tarafindan sponsorlarin destegiyle hazirlanan hediye çantalarini çocuklara takdim etti. Düzenlenen etkinlikten dolayi duydugu memnuniyeti ve tebriklerini ileten Büyükelçi Altan, çocuklarla hatira fotografi çektirdi.

Uçurtma Festivali’nde çocuklar gökyüzünü renklendirdi

Köstence’deki Poiana Basmelor Oyun Parki’nda ise Yunus Emre Enstitüsü tarafindan “Uçurtma Festivali” düzenlendi.

Çocuklar, Enstitü tarafindan hediye edilen uçurtmalar ile gökyüzünü renklendirdi.

Festival kapsamina düzenlenen ebru atölyesine katilan çocuklar, boyanin suyla olan dansini tanima firsati buldu. Katilimcilara, kullanilan malzemelerin ve renklerin Türkçe isimleri ögretildi. Ayrica çocuklar, Poiana Basmelor Oyun Parki’nda en sevdikleri masal kahramanlariyla birlikte oyunlar oynadilar ve dans ettiler. Festivalin sonunda Ülker, Grand Cotton, Pantep ve UID Romania’nin destegi ile hazirlanan sürpriz paketler çocuklara hediye edildi.

“Bütün çocuklarin bayramini ve Türkçeye gönül veren herkesin Türkçe Günü’nü kutlarim”

Romanya Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Mustafa Yildiz, Romanya’nin farkli sehirlerinde binlerce çocugun katilimiyla gerçeklestirilen senlige iliskin “Romanya’da kutlanan 1 Haziran Çocuk Bayrami’ni ve 5 Haziran Türkçe Günü’nü birlestirerek Bükres’te Parlamento ile müsterek bir etkinlik düzenledik. Es zamanli olarak Köstence sehrinde de çok sayida farkli etkinlik ve uçurtma festivali gerçeklestirildi.

Halka açik olan faaliyete yaklasik 6 bin çocuk ve veli katildi.

Gerçekten harika bir etkinlik oldu. Bütün çocuklarin bayramini ve Türkçeye gönül veren herkesin Türkçe Günü’nü kutlarim” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile