Romanyalı Eğitimcilerden Aydın Türk Eğitim Sen’e Ziyaret

Romanyalı Eğitimcilerden Aydın Türk Eğitim Sen’e Ziyaret

Avrasya Eğitimciler Birliği ve Romanya Türk Birliği ilişkileri kapsamında Türkiye’ye gelen Romanyalı eğitimciler, Türk Eğitim Sen Aydın Şubesini ziyaret etti.


Avrasya Eğitimciler Birliği ve Romanya Türk Birliği ilişkileri doğrultusunda Kuşadası’na 30 kişilik bir çalışma grubu olarak gelen Romanyalı eğitimcileri temsilen Bükreş Dante Aligliheri Lisesi Müdüresi Dan Maria ve Romanya Milli Eğitim Bakanlığı Türkçe Müfettişi Vildan Bormambet, Türk Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Rıdvan Naci Devli makamında ziyaret etti.

Ziyarette Selçuk ve Aydın’dan öğretmenlerin yanı sıra Türk Eğitim Sen Şube Yöneticisi Veli Yıldırım ve Türk Sağlık Sen Aydın Şube Başkanı Ahmet Bozkurt da bulundu.

Romanya’dan gelen misafirlerine ziyaretleri için teşekkür eden Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Rıdvan Naci Devli, babasının Romanya’nın Köstence şehrinden Türkiye’ye göç etmiş Kırım Türklerinden olduğunu belirtmesi üzerine Romanlı misafirler büyük bir sürpriz yaşadı. Gelen iki Romanyalı misafirin de Köstenceli olduklarının anlaşılması samimi, bir sohbetin oluşmasına sebep oldu. Ziyarette iki ülkenin eğitim sistemi ve sendikal çalışmaları hakkında bilgi alışverişi yapıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile