Romanyali Ögrenciler Akdeniz Belediyesinin Ögrenme Merkezini Inceledi

Romanyali Ögrenciler Akdeniz Belediyesinin Ögrenme Merkezini Inceledi

Erasmus Programi kapsaminda Türkiye’ye gelen bir grup Romanyali ögrenci ve ögretmenleri, İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinin hizmete açtigi ve ilçede bir ilk olan ’Yaparak ve Yasayarak Ögrenme Merkezi’ni ziyaret etti.

Akdeniz Belediyesinin hizmete açtigi ve ilçede bir ilk olan ‘Yaparak ve Yasayarak Ögrenme Merkezi’, kent ve ilçe genelinde oldugu kadar yurtdisinda okuyan ögrencilerin de ilgi odagi olmaya devam ediyor. Çocuklara, bilim ve teknolojiyi görerek, deneyerek ve uygulayarak ögrenme imkâni sunan merkezi, son olarak Romanya’dan gelen ögrenci ve ögretmenler ziyaret etti. Romanyali ögrencilere eslik eden meclis üyeleri Samet Oguz, Ahmet Tuncer ve Aydin Keskinkiliç da bazi alet ve cihazlari test edip kullandi.

Merkezi görmekten keyif ve mutluluk duyduklarini ifade eden Romanyali ögrenciler, deneyler yapti, bilimsel araç, gereç ve materyaller ile çesitli çizimleri merakla izledi. Kitaplarda anlatilan bazi ders ve konulari merkezde deneyip dokunarak görme sansi yakaladiklarini söyleyen gençler, bazi elektronik cihazlarin ilgilerini çok çektigini, merkezde hem ögrenip hem de eglendiklerini dile getirdi.

Yaparak ve Yasayarak Ögrenme Merkezi Hakkinda

Akdeniz ilçesine bagli Gündogdu Mahallesi’ne açilan merkezde, ‘enerjiden elektrik üretimi; arduino egitimi (açik kaynak kodlu yazilim ve donanima sahip bir mikro denetleyici platformu), robotik kodlama, okul öncesi çocuklarin el-beyin koordinasyonu ve problem çözme becerisi kazandirma, planetaryum’ gibi çocuklar ve gençlerin bilim ve teknoloji ile bulusacagi özel bir ortam bulunuyor. Akdeniz’in yani sira diger merkez ilçelerde ögrenim gören ögrencilerin de yaparak ve deneyerek ögrenmelerini saglamayi amaçlayan merkezin hedefi, çocuklara günlük hayat becerileri kazandirmanin yani sira kalici ögrenmeyi gerçeklestirip egitimdeki basari çitasini daha yükseklere çikarmak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile