Romatem Ümit Oldu

Kocaeli‘de, 2006 yılından beri hizmet veren ROMATEM Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Türkiye‘nin dört bir tarafından gelen hastalara ümit oldu.

Omurilikte kitle sebebiyle yürüme yeteneğini kaybeden İbrahim Aslantürk (15) isimli hasta, yapılan cerrahi operasyonun ardından yapılan tedavi sonrasında 18 günde adım atarken şu an bağımsız bir şekilde yürümeye başladı. Serebral Palsi Rehabilitasyon Ünitesi Doktorları Fizyoterapistler Fikret Aras ve Sezen Aras hastalara her gün düzenli olarak çalışmalar yaptırdıklarını belirterek, "Bu çalışmalar öncelikle sabır istiyor. Çalışmaların ardından hastamızın ayağa kalması ve şu anki mevcut durumu bizleri son

derece memnun etti" dediler.

Yaşananlar sonunda oldukça mutlu olduğunu söyleyen hasta İbrahim Aslantürk, "Burada bana gösterilen ilgi oldukça iyi. Benim yürümemi sağladılar. Egzersizlere devam ederek sağlığıma tamamen kavuşmak istiyorum" diye konuştu.

Hastane Başhekimi Dr. Ertunga Öney de hasta ile ilgili çalışmaların olumlu sonuç vermesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Burada biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Rehabilitasyon süreçleri oldukça önemli ancak her hastane bunu yapmak istemiyor. Bu nedenle hastalarımızın bizi tercih etmeleri kendileri açısından son derece önemli. Burada hastalarımız için en iyi imkanları seferber ediyoruz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile