Rosatom Ve Gazprom Endüstriyel Tesislerin Yapimindaki Deneyimlerini Paylasacak

Rosatom Ve Gazprom Endüstriyel Tesislerin Yapimindaki Deneyimlerini Paylasacak

Rusya’nin enerji mühendisligi ve endüstriyel insaat alanlarindaki liderleri, dünyanin dört bir yanindan insaat sektöründen katilimcilari bir araya getirecek olan uluslararasi bir ’insaat sampiyonasi’ düzenleyecek.

Rusya Federasyonu Insaat Bakanligi, Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom ve Gazprom Invest Limited Sirketi tarafindan 5-8 Ekim 2022’de düzenlenecek sampiyonaya Rusya Federasyonu’na bagli Tataristan Cumhuriyeti’nin baskenti Kazan ev sahipligi yapacak. Sampiyanoya, BRICS ülkeleri, Avrasya Ekonomik Birligi’ne üye ülkeler, Bagimsiz Devletler Toplulugu ülkelerinin yani sira Türkiye, Misir, Banglades, Birlesik Arap Emirlikleri, Macaristan, Iran, Sirbistan, Israil, Nijerya, Laos Demokratik Halk Cumhuriyeti, Kuveyt ve Katar olmak üzere 26 farkli ülkeden is dünyasi temsilcileri, kamu görevlileri ve ögrenciler davet edildi.

Uluslararasi Insaat Sampiyonasi, insaat yeterliliklerini ve son teknolojileri sergilemek için büyük ölçekli bir uluslararasi merkez olmak üzere tasarlanmis benzersiz bir platform olma özelligi tasiyor. Uluslararasi isbirligini gelistirme ve endüstriyel insaat endüstrisindeki isçilerin isgücü verimliligini artirma hedefini tasiyan etkinlik çerçevesinde, stratejik bakimdan önemli konularin tartisilmasi ve hem Rusya’da hem de yurtdisinda endüstriyel insaatin gelistirilmesine iliskin kararlar alinmasi için de baska bir etkinlik düzenlendi.



Bu etkinlikte konusan Rusya Federasyonu Insaat ve Konut ve Kamu Hizmetleri Bakani Irek Faizullin, sampiyonanin düzenlenmesinin genis is birligi gelistirme ihtiyaci nedeniyle gerekli olduguna isaret ederek sunlari söyledi: "Bagimsiz Devletler Toplulugu (BDT) Hükümet Baskanlari Konseyi’nin 6 Kasim 2020 tarihli kararina göre sampiyonanin her yil düzenlenmesi konusu, 2030’a kadar olan dönem için BDT Üye Ülkelerinin Bölgeler Arasi ve Sinir Ötesi Is Birligi Kavraminin Uygulanmasina Iliskin Eylem Plani’na dahil edilmistir. Ikinci sampiyona, gelismekte olan ülke hükümetlerinin karsi karsiya kaldigi sorunlari çözmesine yardim edecek ve insaat alaninda is ortaklari ve yabanci ülkelerle etkin endüstriyel isbirliginin olusturulmasi için bir merkez haline gelecektir. Rus uzmanlarin paylastiklari enerji altyapi tesisleri insa etme deneyimi, yüksek verimli projelerin uygulanmasini mümkün kiliyor. Bu ülkede endüstriyel insaat konusunda gerçek profesyoneller var ve bu kisiler en basarili uygulamalarimizi paylasabilir ve yurtdisindan meslektaslarimizin deneyimlerini degerlendirebiliriz."

Sampiyona; bölgelerin ileri gelisimine, endüstriyel insaatin gelistirilmesi için stratejik olarak önemli hedeflere çözüm arayisina ve dünya ekonomisi için yeni mücadelelere adanacak. Tüm çalisma ekibi, insaattaki yeni teknolojilere ve araçlara odaklanacak. Avrasya Ekonomik Birligi ve BDT pazarlarindaki isbirligi zincirleri, yeni lojistik zincirlerin olusturulmasi, teknik düzenlemeler ve standartlar konularinin ele alinacagi etkinlikte katilimcilar, ortaklar bulabilecek ve resmi olmayan anlasmalarini resmiyete kavusturabilecekler.

Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev etkinlikle ilgili yaptigi açiklamada su ifadeleri kullandi: “Rosatom’un insaat sermaye programi suan Rusya’nin en büyüklerinden biri. 2022’de tahsis edilen fon yaklasik 1 trilyon rubleye ulasti. Rusya’da ve Rusya disinda en modern nükleer güç ünitelerini, arastirma ve deneysel reaktörleri, nükleer tip merkezlerini insa ederek insaat alanindaki yetkinlikleri kökten genisletiyoruz. Teknik müsteri olarak hareket ediyoruz veya çesitli projelerde insaat denetimi yapiyoruz. Yapabildiklerimizi paylasmaya haziriz. Uluslararasi Insaat Sampiyonasi, profesyonel becerilerin sergilenmesi ve paylasilmasi için dogru platformdur. Bu yil 26 ülkeden deneyimli ve genç uzmanlarin katilacagi yarisma, endüstriyel tesislerin tasarimi, endüstriyel insaat ve insaat proje yönetimi olmak üzere 3 alanda yapilacak. Sampiyonanin ödülü en az 44 milyon ruble olacak.”

GazpromInvest Limited Sirketi CEO’su Vyacheslav Tyurin ise açiklamasinda endüstriyel tesislerin insasi konusunda deneyim paylasmanin ve uzmanligin aktarilmasinin ekonomi üzerinde olumlu bir etkisi oldugunu belirtti.

Tyurin, “GazpromInvest LLC, Gazprom PJSC için federal öneme sahip endüstriyel tesislerin insaatinin ana yatirimcisi ve müsterisidir. Projelerimiz arasinda Baltik Denizi’ni yeraltindan kutup bölgesine baglayan dünyanin en büyük dogalgaz boru hatti projesi bulunuyor. Bölgelerin entegre gelisiminin ve özellikle insaatin genel olarak dünya çapinda ekonomi üzerine son derece olumlu bir etkisi olduguna ve neredeyse tüm sektörlerde faaliyet gösteren yerli ve yabanci sirketlerin mevcut potansiyelini gerçeklestirmek için yeni firsatlar hazirladigina eminim” dedi.



Etkinlik, Rusya’nin en büyük ekonomik, bilimsel ve kültürel merkezlerinden biri olan Kazan’da gerçeklesecek. Tataristan Cumhuriyeti’nin baskenti geçmis yillarda 2018 FIFA Dünya Kupasi, 2019 World Skills Ulusal Sampiyonasi ve 9’uncu Uluslararasi Spor Forumu ’Rusya Bir Spor Gücüdür’e ev sahipligi yapti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile