Rotahane'nin Duragi 'Yüzen Adalar' Oldu

Rotahane'nin Duragi 'Yüzen Adalar' Oldu

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy’un esi Pervin Ersoy, Türkiye’nin kültürel zenginligini tanitmak amaciyla hayata geçirdigi proje çerçevesinde Bingöl’e gelerek Yüzen Adalar’i gezdi.

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy’un esi Pervin Ersoy, Türkiye’nin kültürel zenginligini tanitmak amaciyla hayata geçirdikleri ’Rotahane’ programlari çerçevesinde Bingöl’e geldi. Solhan ilçesine geçen ve buradaki Yüzen Adalar’i gezen Ersoy’a, program kapsaminda ekipler de eslik etti. Rüzgarin yönüne göre yer degistiren Turna Gölü’ndeki yüzen adalari ziyaret eden Ersoy, burada halk oyunlari ekibinin gösterisini izledi.

Yüzen adalarin çok güzel ve keyifli oldugunu ifade eden Ersoy, kente geleceklerin burayi ziyaret etmesini istediklerini dile getirdi. Rotahane’nin 72’nci ziyaretini Bingöl’e gerçeklestirdigini dile getiren Ersoy, “Bingöl’e ilk defa geliyorum ve gerçekten çok güzel bir sürprizle karsilastik. Çok güzel, çok keyifli. Bingöl’e gelecek olanlarin da burayi ziyaret etmelerini istiyoruz. Bingöl’ü ziyaret etmeye Rotahane olarak geldik. Bingöl 72’inci ziyaret ettigimiz sehir. Türkiye turunun tamamlanmasina çok az kaldi. Bingöl’e gelecek olanlarin ilk rotaya yüzen adalardan baslamasini söylüyoruz” dedi.

Solhan Kaymakami Muhammed Çetin, ziyaretin anisina Ersoy’a el dokumasi kilim ile resim hediye etti. Ersoy’un ziyaretinde Kültür ve Turizm Il Müdürü Selahattin Yazar ve Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürü Erkan Davran da yer aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile