Rotary'den Türk Kızılayı'nın Pakistan Kampanyasına Destek

Rotary, Türk Kızılayı'nın ''Kardeşlik Mahallesi Mevlana Evleri Projesi''ne 15 Mevlana Evi bağışlayarak destek verdi.

Türk Kızılayı Genel Merkezi'nde yapılan törende bir konuşma yapan Genel Başkanı Tekin Küçükali, Pakistan'da meydana gelen sel felaketinin acılarının halen sürdüğünü belirtti. Bu acıları dindirebilmenin uzun zaman alacağını ifade eden Küçükali, ''Rotary çok iyi bir çalışma yaptı. '100 TL'ye Mevlana Evi olur mu?' Olur. Nasıl olur? 100 liraları biriktirip 15 Mevlana Evi'ni 52 bin 500 TL'ye yaptılar. Organizasyonu gerçekleştiren arkadaşlarımı kutluyorum'' diye konuştu.
Rotary 2010-2011 Dönem Guvernörü Kemalettin Erbilgin, depremin, evleri, sokakları ve hayatları bir anda yerle bir ettiğine dikkati çekerek, Pakistan'da yaşanan sel felaketinde bu durumdaki insanlara Türkiye'nin büyük destek verdiğini anımsattı. Özellikle Türk Kızılayı'nın bu ülkeye yardımlar konusunda başarılı organizasyonlara imza attığını belirten Erbilgin, ismini çok beğendikleri Mevlana Evleri'nden Rotary'nin de 15 tane yaptırdığını bildirdi.
Konuşmaların ardından Küçükali ile Erbilgin, yardıma ilişkin protokolü imzaladı. Erbilgin, Küçükali'ye temsili bir çek sundu, Küçükali de Erbilgin'e plaket verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile