Rotasini Sasiran Bal Arisi Üniversite Bahçesinde Ogul Verdi

Rotasini Sasiran Bal Arisi Üniversite Bahçesinde Ogul Verdi

Batman’da rotasini sasiran bal arisi, üniversite bahçesindeki ahsap kus yuvasinda ogul verdi.

Havalarin isinmaya baslamasiyla birlikte kislaklardan çikartilan bal arilarinin yayla yolculugu basladi.

Batman Çayi kiyisindaki ari kovanlarindan geldigi tahmin edilen bir bal arisi, Batman Üniversitesi merkez kampüsü bahçesindeki ahsap kus yuvasinda ogul vererek, bal üretimine basladi.

Bahçe temizligi yapan temizlik görevlisi, kus yuvasindaki ari yogunlugunu fark etti. Ögrencilerle birlikte kus yuvasini inceleyen görevliler, kus yuvasinda yüzlerce bal arisinin petek olusturdugunu görünce yuvayi koruma altina aldi. Bahçedeki kedilerin yuvaya zarar vermemesi için görevliler ile ögrenciler belli araliklarla yuvayi kontrol ediyor. Bal arilari kisa sürede üniversite ögrencilerinin ilgi odagi oldu.

Temizlik yaptigi sirada arilari fark ettigini belirten temizlik personeli Mehmet Nuri Çelik, “Batman Üniversitesi’nde çalisiyorum. Ari yogunlugunu temizlik sirasinda farkettik” dedi.

Kus yuvasinin ari kovanina döndügünü belirten Çelik, buranin kisa sürede herkesin ilgi odagi haline geldigini söyledi.

Yuvada bir miktar bal da oldugunu belirten Çelik, “Herkesin dikkatini çekiyor. Bahçe temizligi sirasinda gördük. Normalde kus yuvasiydi ama su anda ari yuvasina dönmüs durumda. Yuva içerisinde yogun bir sekilde ari var ve bir miktar da bal var. Burasi su anda hem personelin hem de ögrencilerin ilgi odagi haline geldi. Herkes gelip burada fotograf çekiyor” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile