Royal Halı Avrupa'da Büyüyecek

``Bu yıl Avrupa`ya özellikle katma değeri yüksek, inovatif ürünlerle açılmayabaşladık.

  Bu yıl içinde orada 200`e yakın mağaza oluşturmayı hedefliyoruz``-``2011 yılı ihracatımız 35 milyon dolar . Genel ihracatımızın içinde Avrupa`nınpayı yüzde 30 , bunu en az yüzde 40`a çıkaracağız`` ( fotoğraflı ) GAZİANTEP - 30 . 01 . 2012 - Zeynep Yücetaş - Royal Halı , Avrupa pazarında bu yıl 200`e yakın mağaza açarak , katma değeri yüksek ve inovatif ürünlerle bu pazarda büyümeyi hedefliyor .

Royal Halı Genel Müdürü Cihan Dağcı , AA muhabirine yaptığı açıklamada , Naksan Holding bünyesinde faaliyet gösteren şirketlerinin , ARGE çalışmalarına büyük önem vererek Türkiye`de ilk kez kullanılan birçok teknolojiye imza attığını ve yenilikçi halılar ürettiğini söyledi .

Dağcı , ``Kurulduğumuz ilk günden beri amacımız inovatif çalışmak , katma değerli ve butik ürünler üretmek . Şu an yenilik açısından sektörde ilk sıralardayız . İSO`nun verdiği `İnovasyon Jüri Özel Ödülü`nü kazandık . Tesisimizde 600 çeşit halı üretiyoruz`` dedi .

Şirket olarak ARGE bütçesine sınır koymadıklarını , 5 kişilik bir ekipleri olduğunu anlatan Dağcı , Türkiye`nin ilk sertifikalı ``antibakteriyel , antimite ve antimantar`` özellikli 3 etkili halısını , ayrıca dünyada bir ilk olan ``ebru halıyı`` ürettiklerini , Sağlık Bakanlığından ``biyosidal ürün sertifikası`` aldıklarını vurguladı .

Üretimlerinin yüzde 30`unu yurtdışına ve yüzde 70`ini iç piyasaya sattıklarını bildiren Dağcı , ``Bizden ihracatta ilk defa bu yıl Avrupa pazarından , Romanya`dan , Ukrayna`dan , Rusya`dan , 3 etkili özellikli halı istemeye başladılar . Bu büyük bir olay . Avrupalı buna daha sıcak bakıyor . Önceden bu özellikli halıları Avrupa`ya göndermiyorduk , şu an özellikle istiyorlar`` diye konuştu .

Geçen yıl dünyada yaşanan ekonomik krizler ve Arap Baharı olaylarına rağmen , ihracat pazarlarında sıkıntı yaşamadıklarını belirten Cihan Dağcı , Royal Halı`nın yenilikçi ve katma değerli ürünleriyle büyümesini sürdürdüğünü , 2011 yılında cirolarının 225 milyon TL ve ihracatlarının 35 milyon dolar olduğunu kaydetti .

-``Avrupa`da mağazalar zinciri oluşturulacak``-ABD , Almanya , İtalya , İngiltere , Kanada , Avustralya , Suudi Arabistan , Rusya , Ukrayna , Moritanya , Cezayir , Libya , Çin , Hindistan ve Japonya`nın aralarında bulunduğu 30 ülkeye ihracat yaptıklarını anlatan Dağcı , sözlerini şöyle sürdürdü : ``2012 yılında özellikle Avrupa`ya açılmaya başladık . Şu anda Royal ve Pierre Cardin olarak o bölgede reklam ve dağıtım ağımız genişliyor . Bir firmaya distribütörlük verdik , kendi alt bayilerini oluşturacak , tüm Avrupa`ya dağıtım yapacak . Şu anda orada mağazalaşma/bayileşmeyi kuruyor . Bu yıl içinde orada 200`e yakın mağaza oluşturmayı hedefliyoruz . Avrupa`ya özellikle katma değeri yüksek , inovatif ürünlerle açılmaya başladık . Kendi markamızla , 3 etkili özellikli halımızla , ebru halımızla o piyasada ortaya çıkacağız . ``Genel ihracatlarının içinde Avrupa`nın payının yüzde 30 olduğunu , bunu bu yıl yüzde 40`a çıkarmayı hedeflediklerini belirten Dağcı , Avrupa`nın Türkiye`nin en büyük ihracat pazarı olduğunu , ekonomisinin büyümeye devam edeceğini , açacakları mağazalar ve sunacakları farklı ürünlerle bu pazarda paylarını artıracaklarını kaydetti .

Cihan Dağcı , Royal Halı olarak iç piyasada üretimlerini ve ihracatlarını artıracaklarını ifade ederek , ``Avrupa`ya yönelmeyi ve Rusya piyasasında daha fazla canlanmayı , iyi olduğumuz pazarlarda satışları artırmayı hedefledik . Satışımızın yüzde 30`u ihracat , bu yıl en azından yüzde 40 olacak`` dedi .

( ZEY-MRT-ECN )
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile