Rum Bakan: Güney Kıbrıs'taki Banka Mevduatları Üzerinde Bir Kesinti Yok

Rum Maliye Bakanı Mihalis Sarris, Güney Kıbrıs'taki banka mevduatları üzerinde bir kesinti olasılığını bir kez daha reddederek, Troyka ile müzakerelerin bu konuyu içermediğini vurguladı.

Rum Başkan Nikos Anastasiadis’in başkanlığında yapılan ekonomi ile ilgili geniş bir toplantıdan sonra basına açıklamalarda bulunan Sarris, banka mevduatları üzerinde kesinti konusunu konuşma niyetinde olmadıklarını belirtti.

Sarris ayrıca, gazetecilere, bugünkü toplantı sırasında Troyka ile müzakerelerde izlenecek strateji hakkında görüş teatisinde bulunulduğunu asıl amacın, Mart sonuna kadar Kıbrıs'ta bir kredi anlaşmasının sonuçlandırılması olduğunu söyledi.

Sarris devamla, Kıbrıslı yetkililerin, Troyka ile görüşmeleri sırasında sunulacak detaylı öneriler hazırladıklarını da açıkladı.

KARA PARA İDDİALARI ARAŞTIRILACAKGüney Kıbrıs'ta kara para aklandığı yönündeki iddialar araştırılmaya başlanıyor
Kara Para Aklama ile Mücadele Birimi (MOKAS) Başkanı Eva Papakyriakou, Avrupa Komisyonu’nun Moneyval Komitesi’nden bir heyetin bu ay içinde Güney Kıbrıs’ta kara para aklandığı iddiaları ile ilgili olarak araştırma yapacaklarını söyledi.

Papakyriakou, yapılacak değerlendirmenin tek parasal sistem üstünde yapılacağını belirtti.

Papakyriakou ve Rum Merkez Bankası Denetim Dairesi Müdür yardımcısı dün, Güney Kıbrıs’ta temaslarda bulunan Troyka uzmanlar ekibi üyeleri ile görüştü.Görüşmeden sonra açıklamada bulunan Papakyriakou, Troyka uzmanlarıyla Kıbrıs’ta kara para aklandığı iddialarını görüştüklerini belirtti.

Kıbrıs’ın kara para aklanmasına karşı benimsediği yasal çerçeveyle ilgili bir soruya Papakyriakou, Kıbrıs’ın yasalarının yeterli ve çok iyi oldukları cevabını verdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile