Rum Hükümeti Yeni Ekonomik Önlem Paketini Açıkladı, Partiler Destek Verdi

Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, iktidar partileri AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ve DİKO Başkan Marios Karoyan ile 7 maddelik ekonomik önlem paketi üzerinde anlaştı.

Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, iktidar partileri AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ve DİKO Başkan Marios Karoyan ile 7 maddelik ekonomik önlem paketi üzerinde anlaştı.

Politis gazetesi, “Olumlu Memorandumun Hayata Geçirilmesi İçin Acele Ediliyor... Meclis Kapanmadan Önce Ekonomik Önlem Paketi Geçirilmeli” başlıklarıyla manşete çektiği haberinde, hükümetin ekonominin düze çıkması için verdiği zorlu maratonun ardından, ekonomik önlemlerle ilgili nihai bir paket üzerinde anlaştığını yazdı.

Habere göre, Hükümet Sözcüsü Stefanos Stefanu tarafından açıklanan ekonomik önlem paketinde, verimli olmayan ve kapatılmaları yönünde Bakanlar Kurulu kararı bulunan KİT’lerin kapatılma süreci hızlandırılacak. Kamuda elzem olmayan boş kadroların kaldırılacak, bu yöndeki olası istisnalar yüzde 10’u aşamayacak. Kamudaki personel sayısında 5 yıl içerisinde 5 bin kişinin azaltılması hedefiyle 1 yeni personelin işe alınabilmesi için 4 personelin emekli olması şartı uygulanacak. Vardiya sistemi uygulanacak, işe yeni girenlerin çalışma şartları vardiya sistemini kolaylaştıracak şekilde düzenlenmesi gibi önlem maddeleri yer alıyor.

Öte yandan, devlet gelirlerinin artması için de bazı kararlar alındı. Bu kararlara göre, taşınmaz mallara uygulanan vergiler gözden geçirilecek ve yeniden düzenlenecek. Kayıtlı tüm şirketlerden 500 eurodan başlamak kaydıyla kademeli vergi alınacak. Ticari kalkınmayla değişen imar planlarından elde edilecek kazanç vergilendirilecek. Vergi kaçakçılığıyla mücadele başta olmak üzere, sendikalardan gelen diğer öneriler ile ilgili görüşmeler ivedi bir şekilde tamamlanacak.

Bu arada ekonomik önlem paketinin 8 Temmuz’da yapılacak siyasi parti liderleri toplantısında tartışılacağını yazan gazete, siyasi partilerin ekonomik önlemler paketiyle ilgili olumlu görüş belirttiklerine de vurgu yaptı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile