Rum siyasiler, AKMP Başkanı Çavuşoğlu'nun ziyaretinden memnun

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Güney Kıbrıs ziyareti bugün başlıyor. Larnaka Havaalanı'ndan Rum tarafına gi

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Güney Kıbrıs ziyareti bugün başlıyor. Larnaka Havaalanı'ndan Rum tarafına gidecek Çavuşoğlu, Güney ve Kuzey Kıbrıs'ta üç gün süreyle temaslarda bulunacak. Çavuşoğlu'nun ziyaretini değerlendiren Rum siyasiler, ziyaretin sözde Kıbrıs Cumhuriyeti'nin itibarını arttırdığını iddia ediyor.

Çavuşoğlu'nun Güney Kıbrıs ziyaretini değerlendiren Rum Dışişleri Bakanı Markos Kiprianu, "AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün (Güney) Kıbrıs'a gerçekleştireceği ziyaretle, Türkiye Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'a dolaylı olarak Kıbrıs Cumhuriyeti'nin var olduğu ve uluslararası alanda ve bilhassa AB kurumlarınca tanındığı mesajını veriyor." ifadelerini kullandı.

Çasvuşoğlu'nun, Güney Kıbrıs'taki temaslarında Kıbrıs sorunu ya da Türkiye ile ilişkileri ilgilendiren konulara girip girmeyeceğini bilmediğini söyleyen Kiprianu, Çavuşoğlu'nun AKPM Başkanının davranması gerektiği gibi davrandığına ve bu sıfatla Kıbrıs'ı ziyaret ettiğine dikkat çekti.

Çavuşoğlu'nun adayı ziyaretini yorumlayan AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu da, "Birkaç ay içerisinde ikinci kez ve Kıbrıs Cumhuriyetine tamamıyla saygı duyduğunun göstergesi olarak Larnaka Havaalanını kullanarak gelmesi önemli." yorumunda bulundu.

EVROKO Başkanı Dimitris Şilluris de "Bugün Kıbrıs'ı ziyaret edecek olan Çavuşoğlu'nun milli kimliğinden ve Bağış'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalardan bağımsız olarak Avrupa Konseyi Başkanı olarak davranacağından emin olduğunu" belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile