Rus Çocuk Ülkesine Gönderiliyor

Antalya‘nın Alanya ilçesi Konaklı beldesinde tatil yaptığı otelin havuzunda boğulma tehlikesi geçiren ve tedavi altına alındığı yoğun bakım ünitesinde beyin ölümü gerçekleşen 9 yaşındaki Kırıll Grudokov ambulans uçakla ülkesine gönderiliyor.

Edinilen bilgiye göre, Antalya‘nın Alanya ilçesi Konaklı beldesine babası ile birlikte tatile gelen 9 yaşındaki Rus çocuk Kırıll Grudokov, babası otel odasındayken tek başına havuza girdi. Daha önce kalbinden ameliyat olduğu bildirilen Grudokov, havuzda boğulma tehlikesi geçirdi. Otelde bulunan turistler tarafından havuzdan çıkartılan Grudokov, ambulans ile Özel Alanya Anadolu (Can) Hastanesi‘ne kaldırıldı. Ambulansta kalbi duran Kırıll Grudokov‘a ilk müdahale Anestesizi ve Reanimasyon Uzmanı Dr.Mesrur

Zan tarafından yapıldıktan sonra kalp çalıştırıldı. 1 haftadır yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren çocuk yaşam destek ünitesine bağlı bulunuyordu.

Hastanın transfer edileceğini söyleyen Acil Servis Sorumlu Doktor Osman Zenginbaş, "Hastamız suda boğulma şikayeti ile ambulansla getirildi. Solunum ve kalbi durmuştu. Ambulansta ilk müdahalesi yapıldı. Entübe edildi. Suyun altında çok fazla kaldığı için beyin reaksiyonlarını tam alamadık. Hastanın fizyolojik değerler iyi ancak suyun altında fazla kaldığı için beyin etkilenmiş durumda. Makineye bağlı olarak yaşatıyoruz. İleri tetkik, tedavi ve takip amaçlı olarak ülkesine transportunu planladık.

Moskova‘dan ambulans uçak gelecek ve hastayı transfer edeceğiz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile