Rus Rehberlerin Ölümü Sahte İçki Operasyonlarını Arttırdı

Rus Rehberlerin Ölümü Sahte İçki Operasyonlarını Arttırdı

Antalya`nın Alanya ilçesinde 5 Rus turistin rehberin ölmesiyle sonuçlanan sahte içki olayının ardından operasyonlar arttırıldı.

Alanya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) bir yılda toplamda 38 işyerine ve tekneye operasyon düzenledi. Operasyonlarda KOM ekipleri 10 bin 302 şişe kaçak içki, 4 bin 977 litre kaçak içki ele geçirirken 45 kişiyi de gözaltına aldı.
Geride kalan 2011 yılını değerlendiren İlçe Emniyet Müdürü Erkan Dur, amaçlarının turizmin önemli merkezlerinden olan Alanya’da huzurlu ve güvenli bir ortam sağlamak olduğunu dile getirdi. KOM’un önemli operasyonlar düzenlediğini ifade eden Dur, aynı birimin bir yılda 168 olaya baktığını söyledi. Bu olaylarda 335 şahsın yakalandığını belirten Dur, bunlardan 90`ının tutuklandığına dikkat çekti. Yapılan operasyonlarda 19 bin 382 paket kaçak sigara ele geçirildiğini ifade eden Dur, ilçe genelinde meydana gelen olayları da değerlendirdi.

"PROJELER OLAYLARI AZALTTI"
2011 yılında Alanya’da 4 bin 987 olay meydana geldiğine dikkat çeken Dur, bu olayların 2 bin 226’sının şahsa karşı, bin 468 olayının da mal varlığına karşı işlenen suçlar olduğunu kaydetti.
2010 yılına göre 2011 yılında mal varlığına karşı suçlarda yüzde -18.1 oranında azalma olduğunu belirten Dur, “İlçemizde en çok rahatsızlık uyandıran evden hırsızlık olayında yüzde -37.9, iş yerinden hırsızlık olayında yüzde -21.1, motosiklet hırsızlık olayında yüzde -64.6 düşüş meydana gelmiştir. Olayların aydınlanmasında ise yüzde 7’lik bir atış sağlandı.” dedi.

Vatandaşların huzur ve güvenliği için Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği`nce, mahalle muhtarlarıyla huzur toplantıları düzenlendiğini ifade eden Dur, `Komşu Kollama`, `Güvenli Okullar`, `Hanutçuluk`, `Kontrol Bende`, `Cenaze ve Düğün Evleri Ziyareti` ve `Güvenli Bilgilendirme` projelerinin olayları aydınlatma, olayların azalmasında etkili olduğuna vurgu yaptı.
21 Mart 2011 tarihinde Orkan-5 adlı teknede meydana gelen olayda 5 Rus rehber sahte içkiden dolayı hayatını kaybetmişti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile