Rus Turist Takside Unuttugu Telefona Bir Saat Içinde Ulasti

Rus Turist Takside Unuttugu Telefona Bir Saat Içinde Ulasti

Antalya’da iki Rus turistin ticari taksi içerisinde unuttugu 20 bin TL degerindeki telefonu kisa süre içerisinde kendilerine teslim edildi. Öte yandan taksi içerisinde diger tatilciler tarafindan unutulan esyalar ise durakta bulunan bir oda içerisinde çift kilitli dolap içerisinde saklaniyor.

Antalya’ya dün sabah saatlerinde tatile gelen Eketarina Neganova ve arkadasi Antalya Havalimani Taksi duragindan taksiye binerek Konyaalti ilçesi Hurma Mahallesinde bulunan adrese gitti. Burada inen turistler, bir süre sonra 20 bin TL degerinde telefonlarinin yerinde olmadigini gördü. Iki kadin turist en yakin taksi duragina giderek telefonlarinin takside kalabilecegi ihtimali üzerine yardim istedi. Taksi duragi yetkilileri ise durum ile ilgili olarak Antalya Havalimani içerisinde bulunan taksi duragi ile iletisime geçti. Durak baskani Sebahattin Küçükbasken, o saatte duraktan çikis alan taksicilere ulasti. Daha sonra ise kadinin telefonu taksi bindikleri taksi içerisinde bulundu.

Mutluklari yüzlerinden okundu

Telefon duraga getirilirken kadin turistler de telefonlarini almak için duraga geldi. Telefon burada turistlere teslim edildi. Taksici esnafina tesekkür eden Eketarina Neganova, “Telefonum hemen bulundu. Çok mutlu oldum. Kendimi güvende hissettim. Taksi çalisanlarina çok tesekkür ederim” dedi.



“Çift kilitli dolaplarimiz var"

Öte yandan turistler tarafindan taksilerde unutulan degerli esyalar taksi duragi içerisinde bulunan bir oda içerisindeki dolapta saklaniyor. 1 yil bekletilen esyalar sahipleri basvurmasi durumunda kendilerine teslim ediliyor. Bulunan esyalar hakkinda bilgi veren Antalya Havalimani Taksi Duragi Baskani Sebahattin Küçükbaskan, “Çift kilitli dolaplarimiz var. Gözümüz gibi koruyoruz. Telefonlar, gözlükler ve benzeri esyalar var. Bunlari bulan arkadasimiz hemen esyalari bize teslime eder. Biz de imza karsiliginda bunlari teslim aliriz. Sahibi ulasinca ise ayni sekilde imza ile teslim ederiz. Uzun sure burada koruyoruz. 1 yil sure ile bizde kaliyor 1 yil sonra da bulan arkadasa teslim ediyoruz. O da 1 yil muhafaza ediyor” dedi.

Turistlere teslim edilen telefon hakkinda da konusan Küçükbasken, “Turistler bazen unutabiliyor. Bizim arkadaslarimiz hemen araçlarini kontrol ederler. Arkadasimiz fark ediyor ve telefonu bize teslim ediyor. Daha sonra müsteriler gelip aldi” açiklamasina yer verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile