Rus Turizmcilerinden Karatay'a Büyük Ilgi

Rus Turizmcilerinden Karatay'a Büyük Ilgi

Türkiye’nin turizm potansiyelinin Rusya pazarina daha iyi tanitilmasi için çalismalarini sürdüren Rus seyahat acenteleri yetkililerinden olusan 60 kisilik bir heyet, Karatay’i ziyaret etti. Savatra Antik Kenti ve Tarihi Obruk Hani’ni gezen heyete Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediye Baskani Hasan Kilca da eslik etti. Her iki rota hakkinda Rus yetkililere bilgi veren Hasan Kilca, özellikle son yillarda yürüttükleri çalismalar ve projelerle Karatay’i büyük bir turizm merkezine dönüstürdüklerini söyledi.

Konya’nin merkez Karatay Belediyesi, birbirinden zengin ve binlerce yillik kültürel varligi hem turizme kazandirmak hem de gelecek nesillere tasimak amaciyla birçok proje yürütüyor. Karatay Belediyesi’nin girisim ve destekleriyle yürütülen birçok arkeolojik çalismalar yeni yapilarin gün isigina çikarilmasi adina bir yandan arkeoloji dünyasini heyecanlandirirken; diger taraftan ortaya çikan eserler yerli ve yabanci turistlerin yani sira turizm yetkililerinin de dikkatini Karatay’a çekiyor. Bu alanda Konya ve Karatay’in Rusya’da daha genis kitlelere tanitilmasi ve turizm alanindaki is birliginin güçlendirilmesi hedefliyle Rusya’dan gelen 60 kisilik seyahat acente sirketlerinin yetkilileri, Savatra Antik Kenti ve 800 yillik Obruk Hani ile Kizören Obrugu’nu ziyaret ettiler. Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca da, Türkiye’nin turizm potansiyelinin Rusya pazarina daha iyi tanitilmasi için çalisma yapan heyete eslik etti. Baskan Hasan Kilca, heyete Savatra Antik Kenti’ni ve Obruk Hani’ni anlatti.

Yurtdisindan gelen misafirleri agirlamaktan mutluluk duyduklarini aktaran Hasan Kilca; yüzlerce yillik geçmisiyle arkeoloji meraklilarinin yani sira yerli-yabanci turistlerin de ilgi odagi haline gelen Savatra Antik Kenti ve Obruk Hani’nin turizme kazandirilmasi için büyük çaba harcadiklarini aktardi.

Savatra ilk turistik kafilesini agirladi

Baskan Kilca; “Konya, tarihi ve turistik alanlariyla içerisinde Hazreti Mevlana’nin medfun bulundugu ve Selçuklu’nun baskentligini yapan çok önemli bir sehir. Yine ilk tarimin yapildigi topraklar olarak kayda geçmis olan sehrimizde bulunan Boncuklu Hüyük’te kazi çalismalari gerçeklestirdik ve Çatalhüyük’ten bin yil daha eski olan bu alanda yaptigimiz yeni kazi çalismalari sonrasinda tarimin Avrupa’ya buradan gittigi belirlendi. Karatay; sahip oldugu kültürel, tarihi ve dogal zenginlikleriyle ziyaret edenlerin kendisinden ve insanlik tarihinden bir iz bulabilecegi kadar özgün ve yilin her mevsimi turizme uygun özel bir ilçedir. Bu zengin tarihe ve kültüre ev sahipligi yapan ilçemizde bugün yurt disindan gelen misafirlerimizi agirliyoruz. Ayni zamanda Savatra’da tarihi bir gün yasiyoruz. Çünkü misafirlerimiz, Savatra’nin ilk turistik gezisini de yapmis oldular. Savatra’da 3 yildir kazi çalismasi yapiyoruz. 5 bin yillik bir geçmisi var. Burada amfi tiyatrolar, mozaikler, anit eserler ve daha birçok tarihi gün yüzüne çikarmaya basladik. Sizleri Konya’mizda misafir etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Özellikle son yillarda yürüttügümüz daha birçok çalismalar ve projelerle Karatay’imizi büyük bir turizm merkezine dönüstürdük, bu gayretimiz artarak devam edecek” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile