Ruslarin Gözdesi Mersin'de Seçim Sonrasi Konutlara Talep Artti

Ruslarin Gözdesi Mersin'de Seçim Sonrasi Konutlara Talep Artti

Son yillarda Ruslar basta olmak üzere birçok yabancinin gözdesi haline gelen turizm, tarim ve sanayi sehri İçel’de seçim öncesinde yasanan belirsizligin geçmesinin ardindan konutta talep yogunlasmaya basladi. Özellikle son bir yildir 150 bini askin nüfuslu Erdemli ilçesine yönelen Ruslar basta olmak üzere birçok yabancinin 1+1 ile 2+1 daireleri tercih ettigi ögrenildi. Dairelerin ise 1 milyon 300 bin liradan baslayarak 2,5 milyon liraya kadar satildigi belirtildi.

Türkiye’nin her alanda üretim ve turizm sehirlerinden İçel’e yabancilarin ilgisi artmaya devam ediyor. Daha önce Silifke ilçesine yogun bir ragbet gösteren Ruslarin ise son bir yildir Erdemli’ye yönelmesi dikkat çekti. Özellikle ilçede sahil kenarlari olmak üzere 1+1 ile 2+1 daireler 1 milyon 300 bin liradan baslayarak 2,5 milyona kadar alici bulmaya basladi.

20 bin kisiye yapimi sirasinda istihdam saglayan çok sayida Rus’un da çalistigi nükleer santralin de İçel’de olmasi bölge için ayri bir avantaj olusturdu. Birçok insaatin devam ettigi sürekli yeni konutlarin yapildigi 152 bin nüfusa sahip olan ilçede emlak ve gayrimenkul isleri de artti. Gayrimenkul satisi yapan firmalar, seçim öncesindeki durgunlugun seçimlerin tamamlanmasi ile tekrar basladigini kaydetti.

Özellikle Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Almanya ve Fransa gibi ülkelerden de taleplerin geldigi ifade edildi.

"En çok Rusya ve Ukrayna’dan talep aliyoruz"

Özellikle yabancilarin son yillarda İçel’i çok sevdigini belirten gayrimenkul ve insaat sektörü ile ugrasan Oguzhan Yeter, "Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Almanya, Hollanda ve Fransa gibi ülkelerden talep aliyoruz. En çok ise Rusya ve Ukrayna’dan talep aliyoruz. Satislar da iyi bizler memnunuz. Ruslar bölgemizi çok sevdi. Istanbul ve Antalya’ya göre de fiyat kiyaslamasi yaptilar. Fiyatlar burada daha uygun. Bir milyon 300-400-500 bin TL’den baslayan rakamlarla yazlik alma imkanlari oluyor. Bundan herkes memnun kaliyor" dedi.

Özellikle Erdemli’nin tercih sebebinin yilin 300 günü günes alan bir bölge oldugunu aktaran Yeter, "Sahilimiz, tarihi ve gezilecek yerlerimiz fazla. Erdemli insani da sicakkanli. Bir de fiyat olarak Istanbul ile Antalya arasinda kiyaslandigi için bizim bölge daha uygun. Bunlar İçel’in tercih edilme sebebidir" ifadelerini kullandi.

Seçimden sonra tekrar hareketlenme basladi

Gayrimenkul danismanlarindan Müjde Harun ise, "Fiyatlar geçmis yillara oranla biraz artis gösterdi. Bunun sebebi de yabancilarin taleplerinin artmasi. Özellikle Rusya ve Ukrayna’dan fazla talep geliyor. Yabanci yatirimci seçim dönemini bekledi. Seçim sonrasinda tekrar bir hareketlenme basladi" diye konustu.

8 ay önce Rusya’dan Türkiye’ye gelerek tamamen yerlesen Ramil Khamidullin de, "Rusya’dan gelenler İçel’in denizini çok seviyor. Bir de fiyat olarak Antalya’dan daha uygun oldugu için İçel’e ve Erdemli’ye geliyorlar. Ben de 8 aydir buradayim Türkçeyi de ögrendim" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile