Rusya Açiklamasi 'Azovstal Fabrikasinda Son Iki Günde 959 Ukraynali Asker Teslim Oldu'

Rusya Açiklamasi 'Azovstal Fabrikasinda Son Iki Günde 959 Ukraynali Asker Teslim Oldu'

Rusya Savunma Bakanligi Sözcüsü Igor Konasenkov, Ukrayna’nin Mariupol kentindeki Azovstal çelik fabrikasindan son iki günde 959 Ukraynali askerin teslim oldugunu açikladi.

Rusya Savunma Bakanligi Sözcüsü Igor Konasenkov, Rusya’nin Ukrayna’daki askeri faaliyetlerine yönelik açiklamalarda bulundu. Sözcü Konasenkov, Ukrayna’nin Mariupol kentindeki Azovstal çelik fabrikasindan son 24 saat içinde 29’u yarali olmak üzere 694 Ukraynali askerin, 16 Mayis’tan bu yana toplam 80’i yarali olmak üzere toplam 959 Ukrayna askerin silah birakarak teslim oldugunu duyurdu. Konasenkov, "Yaralilardan 51’i ihtiyaç duydugu için Donetsk Halk Cumhuriyeti’nde Novoazovsk’ta hastaneye götürüldü" ifadelerini kullandi.

"Yabanci parali askeri birlikler de dahil Ukraynali asker ve teçhizatin bulundugu 31 nokta vuruldu"

Rusya Silahli Kuvvetlerinin Ukrayna’daki "özel askeri operasyonunu" sürdürdügünü belirten Konasenkov, "Son 24 saatte Rus Havacilik Kuvvetleri’nin yüksek hassasiyetli havadan firlatilan füzeleri, Donetsk Halk Cumhuriyeti’nde Soledar yakinlarindaki bölge savunma karargahi, 2 komuta merkezi, Mikolayiv ve Krasnogorovka’da Avrupa ülkelerinden yabanci parali askeri birlikler de dahil Ukraynali asker ve askeri teçhizatinin bulundugu 31 nokta vuruldu" bilgisini paylasti.

Konasenkov ayrica, Dnipro yakinlarindaki bir askeri havaalaninda 2 Su-24 uçagi, Mikolayiv yakinlarinda S-300 hava savunma sistemi, Donetsk’te Ugledar, Pokrovskoe, Soledar ve Bakhmut yerlesim birimlerinde füze, topçu silahlari ve mühimmatin bulundugu 4 deponun imha edildigini belirtti.



"Saldirilarda 270’ten fazla milliyetçi ve 54 askeri araç etkisiz hale getirildi"

Rus hava muharebe birliklerinin Ugledar yakinlarindaki 3 komuta merkezinin hedef alindigini aktaran Konasenkov, asker ve askeri teçhizatin bulundugu alanlarin ve mühimmat deposunun vuruldugunu ifade etti.

Konasenkov, "Saldirilarda 270’ten fazla milliyetçi ve 54 askeri araç etkisiz hale getirildi" dedi.

Konasenkov, füze ve topçu birliklerinin Pogornoe yakinlarindaki ABD yapimi 155 milimetrelik M777 obüsü de vurdugunu aktardi. Harkov bölgesinde Ukrayna Hava Kuvvetlerine ait MiG-29’u düsürüldügü vurgulayan Konasenkov, yine Harkov bölgesinde, Donetsk’te ve Herson bölgesinde 15 insansiz hava aracinin düsürüldügünü kaydetti.



"Ukrayna ait toplam 172 uçak ve 125 helikopter imha edildi"

Konasenkov, "Toplamda 172 uçak ve 125 helikopteri, 927 insansiz hava araci, 311 hava savunma sistemi, 3 bin 139 tank ve diger zirhli muharebe araci, 389 çok namlulu roketatar sistemi, bin 548 obüs ve havan topu ile 2 bin 997 özel askeri araç imha edildi" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile