Rusya, Büyükelçisine Yapilan Boyali Saldiri Için Polonya'dan Resmi Özür Talep Etti

Rusya, Büyükelçisine Yapilan Boyali Saldiri Için Polonya'dan Resmi Özür Talep Etti

Rusya, Polonya Büyükelçisi Sergey Andreev’e düzenlenen boyali saldiri için Polonya’dan resmi özür talep etti.

Rusya’nin Polonya Büyükelçisi Sergey Andreyev, 9 Mayis’ta Polonya’nin baskenti Varsova’da Ikinci Dünya Savasi’nda yasamini yitiren Sovyetler Birligi askerleri için yaptirilan anit mezardaki törenlere katildigi sirada boyali saldiriya ugramisti. Saldirinin ardindan Rusya Disisleri Bakanligi, Polonya’nin Rusya Büyükelçisini Krzysztof Krajewski’yi Bakanliga çagirarak, resmi özür talep etti.

Rusya Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, "Rusya, olayla ilgili olarak Polonya yönetiminden resmi bir özür bekliyor ve Rus Büyükelçisi ile Polonya’daki Rus kurumlarinin tüm çalisanlarinin güvenliginin saglanmasini talep ediyor. Varsova’nin taleplerimize verecegi tepkiye bagli olarak daha ileri adimlar hakkinda bir karar verilecek" denildi.

Rus büyükelçiye saldiri

Andreyev, Varsova’da Ikinci Dünya Savasi’nda yasamini yitiren Sovyetler Birligi askerleri için yaptirilan anita çelenk koydugu sirada bir grup "Fasistler" diye bagirarak, Rusya’yi ve Andreyev’i protesto etmeye baslamis, grup yanlarinda getirdikleri kirmizi boyayi büyükelçinin yüzüne firlatmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile