Rusya'da ABD'li Gazeteci Gershkovich'in Tutukluluk Süresine Yönelik Itirazi Reddedildi

Rusya'da ABD'li Gazeteci Gershkovich'in Tutukluluk Süresine Yönelik Itirazi Reddedildi

Rusya’da bir mahkeme, casuslukla suçlanan Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich’in tutukluk süresinin uzatilmasina yönelik yaptigi itiraz basvurusunu reddetti.

Rusya’da casusluk suçlamasiyla yargilanan Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich, bugün tutukluluk süresinin uzatilmasina yönelik itiraz basvurusu nedeniyle baskent Moskova’da temyiz mahkemesine çikti. Mahkeme, gazetecinin itirazini reddederek bir önceki mahkemenin tutukluluk süresinin 30 Agustos’a kadar uzatilmasina yönelik kararini onadi.

Durusmaya katilan ABD’nin Moskova Büyükelçisi Lynne Tracy gazetecilere yaptigi açiklamada, "Evan, bu oldukça zorlu sartlarda üstün bir güç ve dayaniklilik göstermeye devam ediyor" dedi.

The Wall Street Journal gazetesinin Moskova muhabiri ABD vatandasi 31 yasindaki Evan Gershkovich, 30 Mart’ta Yekaterinburg kentinde haber çalismasi yaptigi sirada ordunun sanayi kompleksi verilerini topladigi gerekçesiyle casusluk suçlamasiyla gözaltina alinmisti. Moskova’daki mahkeme, Gershkovich’in 29 Mayis’a kadar tutuklu yargilanmasina karar vermis, geçtigimiz ay ise gazetecinin tutukluluk süresinin 30 Agustos’a kadar uzatilmasina hükmetmisti.

Gershkovich, hakkindaki casusluk suçlamalarini reddetmis, ABD hükümeti ise Gershkovich’in derhal serbest birakilmasi çagrisinda bulunmustu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile