Rusya'da hortum dehşeti

Rusya'da hortum dehşeti

Rusya'nın uzakdoğusundaki Bılagoveşensk şehrinde dün meydana gelen hortum, çevredeki vatandaşlara korkulu anlar yaşattı. 1 kişi yaşamını yitirdi, 14 kişi de yaralandı.

Hortumun etkisiyle 40 tonluk tır dahil onlarca otomobil devrilirken, evlerin çatıları uçtu, ağaçlar devrildi ve birçok dükkan zarar gördü. Bazı evlerin balkonları da kısmen hasara uğrarken, havalandırmaların bazı parçalarının ise havada uçuştuğu gözlendi.

Hortuımla yaşanan korkulu anlar çevredeki insanlar tarafından kayda alınırken, görüntünün ne kadar korkunç olduğu gözler önüne serildi.

Bu arada hortum sırasında 1 kişi yaşamını yitirirken, 14 kişi de yaralandı. Ancak bu rakamın kesin olmadığı, vatandaşların hastane ve tıp merkezlerine müracaatlarının devam ettiği belirtildi.

Hortum sonrası şehrin bazı bölgelerinde telefon ve internet bağlantıları, ayrıca troleybüs hattı koptu. Devrilen ağaçlarla birçok yolun da kapandığı belirtilirken, olay yerine birçok güvenlik, itfaiye ve kurtarma ekipleri sevkedildi. Sokaklar adeta savaş alanına dönerken, hortum sonrası enkaz kaldırma çalışmalarına da başlandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile