Rusya'da Korona Virüs Ölümlerinde Yeni Rekor Kirildi

Rusya'da Korona Virüs Ölümlerinde Yeni Rekor Kirildi

Rusya korona virüs salgininda yeni bir rekora imza atarak günlük vefat sayisini bin 15 olarak açikladi.

Rusya korona virüs ile mücadele etmeye devam ediyor. Ülkede artisa geçen korona virüs vaka sayisi yeni rekorlari beraberinde getirdi. Dün açiklanan 34 bin 325 vaka sayisi, salgin boyunca kaydedilen en yüksek vaka sayisi olarak kayitlara geçti. Rusya Korona Virüs ile Mücadele Merkezinin paylastigi son 24 saate iliskin verilere göre, ülkede bin 15 kisi korona virüs nedeniyle yasamini yitirirken, bu sayi salginda kaydedilen en yüksek günlük vefat sayisi oldu. Ülkede salgin nedeniyle hayatini kaybedenlerin toplam sayisi ise 225 bin 325’e ulasti.

Hayatini kaybedenlerin sayisinin en yüksek oldugu sehir ise baskent Moskova oldu. Salgin nedeniyle 73 kisinin hayatini kaybettigi Moskova’yi, 68 vefat ile St. Petersburg, 40 vefat ile Krasnodar, 39 vefat ile Nijni Novgorod ve Sverdlovsk, 35 vefat ile Stavropol ve Baskurdistan takip etti.

Moskova vaka sayisindaki birinciligini koruyor

Rusya’da düne göre azalma gösteren vaka sayisi son 24 saatte 33 bin 740 olarak açiklandi. Son rakamlara göre salginin basindan beri 8 milyon 60 bin 752 kisiye tani konuldu ve ülkedeki aktif hasta sayisi da 794 bin 946’ya ulasti. Son 24 saatte en yüksek vaka sayisinin görüldügü kentlerin basinda 5 bin 700 ile yine Moskova yer aldi. St. Petersburg ise 3 bin 220 kisi ile Moskova’yi takip ederken en az vaka sayisinin görüldügü bölge ise Çukotka oldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile