Rusya'da Savas Karsiti Gösterilerde Toplam Gözalti Sayisi 3 Bini Geçti

Rusya’nin Ukrayna’ya baslattigi askeri harekatin ardindan Rusya’da düzenlenen savas karsiti gösterilerde gözalti sayisinin 3 bini geçtigi bildirildi.



Rusya’nin Ukrayna’ya baslattigi askeri harekat, dünyanin her yerinde protesto edilmeye devam edilirken, Rusya’da düzenlenen protesto gösterisinde bugün 500 kisi daha gözaltina alindi. Bugünkü gözalti sayisiyla beraber Rusya’da savas karsiti protestolarda toplam gözalti sayisi 3 bini geçti. Savas karsiti göstericilerin, baskent Moskova olmak üzere St. Petersburg, Ekaterinburg ve Krasnodar gibi önemli kentlerde sokaklara ve meydanlara çikmasinin ardindan Rus polisi tarafindan aninda müdahale edildi. Hala devam eden gösterilerde polisin kati tutumu devam ederken olaylarin ilk gününde polise molotof kokteyli atan bir kadin ise cezaevine gönderildi.

Rusya’da insan haklari ve ifade özgürlügü konularinda çalisan sivil toplum örgütü OVD-Info, protestolarin Rusya’nin 34 kentinde sürdügünü ve bugün 467 kisinin gözaltina alindigini duyururken 3 gündür Rus polisin gözaltina aldigi kisi sayisini 3 bin 52 olarak belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile