Rusya’da Türk Uyuşturucu Çetesinin Yakalanması Kamerada

Rusya’da Türk Uyuşturucu Çetesinin Yakalanması Kamerada

İnterpol aracılığıyla uluslarası kırmızı bültenle aranan 3 Türk vatandaşının yakalanması polis kamerasına saniye saniye yansıdı.

Rusya’ya bağlı Kuzey Kafkasya bölgesindeki Adıge Cumhuriyeti’nde 2007 yılından bu yana İnterpol aracılığıyla uluslarası kırmızı bültenle aranan üç Türk , düzenlenen oprerasyonla yakalandı . Adıge Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada , söz konusu şahısların uluslararası uyuşturucu üretimi ve kaçakçılığı suçundan arandığı kaydedildi . Çete liderlerinden birini pusuya düşüren Rus özel polis timi , operasyonla zanlıyı yakaladı .

Rus basınında yer alan haberlerde , “Türk uyruklu uyuşturucu çete lideri kendisini bir kaç gündür takip eden polisten habersiz sokakta rahat rahat dolaşırken , yakalandı " denildi .

Polis kamerasına yansıyan görüntüde , Türk vatandaşı kıskıvrak yakalanarak polis arabasına götürülüyor . Araçta ellerinin kelepçelendiği görülüyor . Daha sonra polis , çetenin kaldığı eve de baskın yaparak diğer zanlıları yakalıyor . Haberlere göre evde yapılan aramada , çeteye ait bir kaç tüfek , tabanca , ruble , dolar ve avrodan oluşan çok miktarda para da ele geçirildi .



ÇOK PARA HARCAMALARI İSTİHBARATIN DİKKATİNİ ÇEKMİŞ



Rus basınına göre , Türkiye’de aranan Türk zanlıların bölgede çok para harcayarak lüks hayat sürmesi istihbaratın dikkatini çekti . Güvenlik görevlileri , Maykop kentine yerleşen Türklerin fazla lüks yaşamadıklarından yüklü miktarda para harcamalarından yola çıkarak söz konusu çete mensuplarına ulaştı . “İşsiz oldukları halde Türk vatandaşların böyle fazla harcama yapması istihbarat güçlerinin dikkatini çekti” denildi .



Bölge İçişleri Bakanlığı tarafından daha önce yapılan açıklamada ; “Yakalanan üç Türk vatandaşı , Haziran 2000 yılında kendi ülkelerinde kullanılmayan eski bir fabrikada eroin üretimi atölyesi kurarak , burada üretim yapmışlar . " dedi . Rus polisine göre , zanlılar bu gizli mekanda yaklaşık 150 kilogram eroin hazırlayarak İtalya’ya göndermiş . Bakanlığın yazılı açıklamasında , “Şubat 2001 yılında Türk istihbarat güçlerinin operasyonu sonucunda gizli atölye yok edildi . Çete liderleri ise yargılanmaktan kaçmayı başardı . Yasadışı yollarla uyuşturucu satışını organize ettiği gerekçesiyle çete üyelerine kişi başına gıyaben 18 , 9 yıl hapis cezası kesildi . 2007 yılından bu yana zanlılar İnterpol aracılığıyla uluslararası kırmızı bültenle aranıyordu . 25 Ocak’ta Adıge emniyet görevlileri ve istihbarat kurumu FSB bölge yetkilileriyle ortaklaşa yapılan operasyonda ikisi 45 , biri 46 yaşında olmak üzere sözü edilen şahıslar yakalandı” bilgisi verildi .


Rus güvenlik görevlileri , ismi açıklanmayan zanlıların Rusya’da başka suç vakalarına karışıp karışmadığını da araştırıyor . Türk vatandaşların Türkiye’ye iade edilmesi konusunun da görüşüldüğü gelen bilgiler arasında .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile