Rusya'daki Türk İşadamları İftar Sofrasında Buluştu

Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen iftar davetinde, ülkedeki Türk işadamları bir araya geldi.

Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB) tarafından Moskova’daki Venetsia restoranında düzenlenen iftar yemeğine Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, Türkiye Moskova Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Fatma Ceren Yetiz, Büyükelçilik Din Hizmetleri Müşaviri Fahri Sağlık, Rusya’nın Çuvaşistan Müftüsü Albir Krganov ve yaklaşık 130 Türk işadamı katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti, ezan ve iftar duası ile başlayan iftar programı, yemekten sonra konuşmalarla devam etti. Rusya’daki Türk işadamlarını dürüst işlerle bu ülkede İslam dininin ve Müslümanların daha iyi tanınmasına katkıda bulunmasını isteyen Diyanet İşleri Başkanı Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, yaptığı konuşmada, “Kazancınıza haram karıştırmayınız. Parayı amaç haline getirmeyiniz. Para, mal ve mülk amaç değil araç olmalı. Ayrıca paranın yeri kalp değil cüzdan olduğunu da unutmayalım. Kalbimiz sadece Allah sevgisinin yerleşmesi gereken yerdir” dedi.

Program bitiminde İHA’ya konuşan Dr. Ekrem Keleş, “Moskova’da böyle bir iftar tablosuna tanık olmak beni çok duygulandırdı. Bu kadar işadamımızın kalplerindeki muhabbet ve rabıtayı birleştirerek Moskova’da iftar sofrasında buluşması 15-20 yıl önce hayal bile edilemezdi. Bu tablo ayrıca Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin de gelişmesine katkıda sağlayabilecek bir tablo. İslam, Rusya Federasyonu’nun önemli bir parçası. Burada çok büyük bir Müslüman nüfus bulunmakta. Rusya Müslümanları yüzyıllardan beri diğer inançlara sahip insanlarla bir arada huzur içinde yaşıyor. Batıda görmeğe alışık olduğumuz İslamofobi yaklaşımlar Rusya’da bulunmuyor. Rusya’daki bu durum batıya da güzel bir örnek olmalı” dedi.

Çuvaşistan Müftüsü Albir Krganov ise yaptığı açıklamada, “Öncelikli olarak Müslüman Türk kardeşlerimizi bu mübarek Ramazan ayı dolayısıyla tebrik ediyorum. Allah Rabbımız cümlemizden razı olsun, oruçlarımız kabul olsun. RTİB’in düzenlediği bu iftara katılarak Türk kardeşlerimizle buluşmaktan büyük şeref duydum. Allah hepinizden razı olsun” şeklinde konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile