Rusya'dan Afganistan Meselesinde Iran'a Askeri Alanda Is Birligi Teklifi

Rusya Savunma Bakani Sergey Soygu, Rusya’nin Iran ile Suriye’de oldugu gibi Afganistan meselesinde de askeri alanda birlikte çalisabilecegini söyledi.

Soygu, Iran Genelkurmay Baskani Tümgeneral Muhammed Bakiri ile görüsmesinde yaptigi konusmada, Rusya ile Iran arasindaki askeri is birliginin dinamik bir sekilde gelistigini ve çok yönlü özellik tasidigini ifade etti.

Bakan Soygu, "Uluslararasi terörizme karsi verdigimiz ortak mücadele bunu açik bir sekilde teyit ediyor. Iliskilerimizin gelisme ivmesini sürdürmek için her türlü çabayi göstermeye haziriz." ifadesini kullandi.

Rusya ve Iran’in Suriye’de uluslararasi terörizme karsi mücadele ettigini söyleyen Soygu, "Bu dogrultuda hareket edersek, durumun kolaylasmadigini da göz önünde bulundurarak, bu çalismayi farkli bölgelerde yapmaya devam edebiliriz. Afganistan'dan ve bugün bu bölgeden gelen tehditlerden bahsediyoruz." diye konustu.

Soygu, Rusya’nin Iran ile uyusturucu kaçakçiligi ve DEAS’in komsu ülkelerde ortaya çikmasina karsi birlikte mücadele edebilecegini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile