Rusya'dan Balistik Ve Seyir Füzeleriyle Yeni Tatbikat

Rusya Savunma Bakanligi, Devlet Baskani Vladimir Putin’in yönetiminde yarin balistik ve seyir füzelerinin denenecegi "stratejik caydiricilik" tatbikati düzenlenecegini duyurdu.

Rusya’dan mevcut krizi arttiracak yeni bir hamle geldi. Rusya Savunma Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, yarin balistik ve seyir füzelerle tatbikat gerçeklestirilecegi, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in de tatbikatlari baskomutan sifatiyla izleyecegi bildirildi.

Açiklamada, "19 Subat 2022’de Rusya Federasyonu Silahli Kuvvetleri Baskomutani Vladimir Putin’in önderliginde balistik ve seyir füzelerinin firlatilacagi planli bir stratejik caydiricilik tatbikati gerçeklestirilecek" ifadeleri kullanildi. Tatbikatin amacinin komuta ve kontrol ekiplerinin hazir olup olmadiginin kontrol etmesi, muharebe ve savas gemilerinin mürettebatlarinin, silahlarin güvenilirliginin test edilmesi oldugu vurgulandi. Tatbikatta Rusya Federasyonu Havacilik ve Uzay Kuvvetleri, Güney Askeri Bölgesi, Stratejik Füze Kuvvetleri, Kuzey ve Karadeniz Filolarinin kuvvetleri ve araçlarinin görev alacagi aktarildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile