Rusya'dan Kitlikla Karsi Karsiya Olan Kuzey Kore'ye Asi Teklifi

Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov, kitlik tehlikesindeki Kuzey Kore’ye asi ve tibbi malzeme göndermeyi teklif ettiklerini söyledi.

Laos’ta temaslarda bulunan Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov, dün gerçeklestirdigi basin toplantisinda Kuzey Kore’ye iliskin açiklamalarda bulundu. Kuzey Kore’nin salgin tedbirleri nedeniyle sinirlari kapatmasi ve ülkede kitlik riskinin bas göstermesini isaret eden Lavrov, korona virüsle mücadelede yardim edebileceklerini ifade etti.

Rusya’nin büyükelçisi araciligiyla Kuzey Kore yönetimine yardim iletebileceklerini bildirdiklerini ifade eden Lavrov, "Büyükelçiligimiz ülkedeki durumu rapor halinde sunuyor. Tam olarak ülkedeki durumdan bilgimiz var. Büyükelçiligimizin Kuzey Kore liderliginden temsilcilerle temaslarinda birçok kez gerekli oldugu takdirde yardima hazir oldugumuzu söyledik. Bu elbette asilar ve tibbi malzeme için de geçerli" diye konustu.



Kuzey Kore kitligin esiginde

Kuzey Kore lideri Kim Yong-un geçtigimiz ay yaptigi açiklamada, 2020’de meydana gelen sel felaketleri nedeniyle tahil üretimi planinin yerine getirilemedigini, bunun sonucunda ülkedeki gida durumunun "endise verici" oldugunu ifade etmisti. Kuzey Kore lideri, parti yetkililerini tarimsal üretimi artirmanin yollarini bulmaya çagirirken, ekonomik krize ragmen korona virüs salgini nedeniyle karantina kisitlamalarini uzatacagini kaydetmisti.

Kuzey Kore, Covid-19 nedeniyle en büyük ticaret ortagi Çin ile olan sinirini kapatirken, ülkedeki gida krizi giderek derinlesti. Tibbi altyapisi da zayif olan ülkede ilaç sikintisi yasaniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile