Rusya'dan Müzakere Açiklamasi

Rusya'dan Müzakere Açiklamasi

Ukrayna ve Rusya arasindaki müzakerelerde Rus heyetine baskanlik eden Vladimir Medinskiy, Ukrayna’nin müzakerelerdeki önerileri arasinda NATO’ya katilmaktan ve nükleer silah edinmekten vazgeçme maddelerinin yer aldigini açikladi.

Rusya ve Ukrayna müzakere heyetleri dün Istanbul’daki müzakerelerde karsilikli olarak yazili önerilerini sundu. Rus müzakere heyetinin baskani Vladimir Medinskiy, Ukrayna’nin kendilerine sundugu önerilere iliskin yaptigi açiklamada, “Dün, Kiev makamlari Rusya ile bazi konulari müzakere etmeye hazir olduklarini açikladi.

Bize taslaga dökülmüs gelecekteki olasi anlasmanin maddelerini teslim ettiler. Maddelerde NATO’ya katilmaktan vazgeçmek, nükleer ve diger kitlesel silahlardan vazgeçilmesi yer aliyor. Ukrayna’nin tekliflerinde ayrica yabanci askeri üslerin ve birliklerin konuslandirilmasinin da reddedilmesinin yani sira Rusya da dahil olmak üzere garantör devletlerin onayiyla askeri tatbikatlarin yapilmasi gibi kosullar içeriyor” dedi.

Rusya’nin Kiev’in Donbass’a saldirma hazirliginda olduguna iliskin kesin kanitlar edindigini ifade eden Medinskiy, “Rusya Federasyonu, özel operasyonlar baslatmak zorunda kaldi” diye konustu.

Rusya’nin Donbass bölgesi ve Kirim ile ilgili taleplerine de deginen Medinskiy, “Rusya Federasyonu’nun Kirim ve Donbass ile ilgili durusu degismedi. Ukrayna’nin tüm talepleri yerine getirmesi halinde NATO tehdidi ortadan kalkacaktir” seklinde konustu.

(Erhan Altiparmak/IHA)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile