Rusya Devlet Baskani Putin Açiklamasi 'Avrupa Enerji Piyasalarinda Histeri Yasaniyor'

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Avrupa'da enerji üretimi yatirimlarinin azaldigini belirterek, "Avrupa enerji piyasalarinda bir çesit histeri yasaniyor. Çünkü birileri iklim degisikligi üzerine spekülasyon yapiyor ve o zaman enerji üretimine yatirimlar azalmaya basliyor." dedi.

Putin, baskent Moskova'da, hükümet yetkilileriyle enerji piyasalari ve iklim degisikligine iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Sera gazi emisyonlarinin azaltilmasina yönelik atilabilecek çesitli adimlar bulunduguna isaret eden Putin, "Ülkemizde daha önce belirlenmis bu adimlardan hiçbirini körü körüne uygulamamiza gerek yok. Azalan emisyon miktarina oranla ekonomik etkisi en faydali olacak olanlara ihtiyacimiz var." diye konustu.

Avrupa'da iklim degisikligi ve buna bagli olarak enerji piyasalarinda son dönemde yasananlara yönelik elestirilerde bulunan Putin, "Avrupa enerji piyasalarinda bir çesit histeri yasaniyor. Çünkü birileri iklim degisikligi üzerine spekülasyon yapiyor ve o zaman enerji üretimine yatirimlar azalmaya basliyor. Bu süreçlerin sancisiz olmasi gerekir ve ülkemizin bu hatalari tekrarlamamak için gerekli imkanlari bulunuyor." dedi.

Rusya'da nükleer enerji ve hidroelektrik santrallerinin insasina hiz verilmesi gerektigini belirten Putin, söyle konustu:

"Ülkemizde nükleer, hidroelektrik, rüzgar ve günes santrallerinden elde edilen enerjinin payi yüzde 37'yi asiyor ve bu tür rekabetçi teknolojik avantajlardan mutlaka yararlanmaliyiz. Nükleer enerjide projelerin uygulanma hizini artirmaliyiz, küçük hidroelektrik santralleri gelistirmeliyiz. Kesinlikle rekabet avantajlarimiz var."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile