Rusya Din İşleri Başkanı Tacettin’Den Vali Kızılcık’A Ziyaret

Rusya Din İşleri Başkanı Şeyhülislam Talgat Tacettin ve beraberindeki din adamları Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kızılcık, “Din görevlileri aynı zamanda birer din gönüllüleri olarak çok önemli bir görev icra etmektedir. Din görevlileri insanlar arasında asla dil, ırk, mezhep, siyasi tercih ayrımı yapmadan her insana eşit mesafede durarak isteyen herkese din hizmeti verme gayreti içerisindedir. Size de bir din görevlisi olarak yaptığınız çalışmalarda başarılar diliyorum. Trabzon’umuzu ziyaretimizden dolayı duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Bizleri şereflendirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) kurulan İlahiyat Fakültesi’ne Rusya ve Kafkas Cumhuriyetleri’nden gelecek öğrencilerin eğitim görmek için gelmelerini ümit ettiklerini belirten Vali Kızılcık, “Şuanda Karadeniz Teknik Üniversitemizde İlahiyat Fakültemiz de kuruldu. İlahiyat Fakültemizde Rusya ve Kafkas cumhuriyetlerinden gelen öğrencilerimizin eğitim göreceğini ümit ediyorum. İlahiyat Fakültemiz önümüzdeki yıldan itibaren eğitim ve öğretime başlayacak” diye konuştu.

Şeyhülislam Talgat Tacettin ise Trabzon’a ikinci kez geldiğini ifade ederek “Dün İstanbul’da ziyaretler gerçekleştirdik. Türkiye ve Diyanet İşleri Başkanlığımız ile işbirliğimiz var. 20 - 30 tane talebemiz buradaki İlahiyat Fakültesi’nde okuyor. 12-13 sene önce Of’ta bulunan Kuran Kursları’na çocuklar getirmiştik. Ondan sonra Trabzon’a bu ikinci gelişim” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Kızılcık, ziyaretin anısına Şeyhülislam Talgat Tacettin’e telkariden yapılmış kahve fincanı hediye etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile