Rusya Disisleri Bakani Lavrov'a Göre, ABD Afganistan'dan Sonra Baska Hiçbir Ülkenin Isine Karismamali

Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov, ABD’nin Afganistan’daki askeri operasyonundan sonra hiçbir ülkenin isine müdahale etmemesi sonucuna varmasi gerektigini söyledi.

Lavrov, baskent Viyana’da Avusturya Disisleri Bakani Alexander Schallenberg ile görüsmesinden sonra düzenledikleri ortak basin toplantisinda, Afganistan’daki duruma iliskin degerlendirmelerde bulundu.

ABD’nin Afganistan’daki askeri operasyonu sonrasinda nasil bir sonuç çikarmasi gerektigine iliskin yorum yapan Lavrov, "Amerikanlarin, Libya’da, Suriye’de, Irak’ta ve Afganistan’da herkesi kendilerinin uygun gördügü sekilde yasamaya zorladigini gördük. Zorla nasil yasayacagini hiç kimseye ögretemezsin. Bundan çikan en büyük sonuç bu. Herkes kendi sorunlariyla ilgilenmeli, her ülkenin yeterince kendi sorunu var." dedi.

ABD’nin farkli ülkelerdeki eylemleri sonrasinda Avrupa dahil dünyada terör tehdidi, uyusturucu trafigi ve iltica sorununun arttigini dile getiren Lavrov, "Baskasinin isine müdahale etmemek lazim. Birlesmis Milletler tüzügünü ihlal edecek sekilde güç kullanmamak lazim." ifadelerini kullandi.

Avusturya Disisleri Bakani Schallenberg, Afganistan konusunun uluslararasi gündemde en ciddi yere sahip oldugunu belirterek, "Uluslararasi toplum olarak, Afganistan’in uluslararasi terörizmin 'kuluçka makinesi' olmamasi veya buradan yeni bir göç dalgasi meydana gelmemesi için gereken her seyi yapmaliyiz." diye konustu

Avusturya’nin oran olarak en çok Afgan topluluguna sahip ikinci ülke olduguna isaret eden Schallenberg, Afganlilari ülkeye getirmenin krizin çözümü olmayacagini da vurguladi.

Schallenberg, gelecek hafta Afganistan’in komsulari Tacikistan, Özbekistan ve Türkmenistan ile konferans düzenleyeceklerini, Avrupa ülkelerinin bu ülkelere yardimci olabilecegini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile