Rusya Disisleri Bakanligi Açiklamasi 'ABD Ticari Uydulari Mesru Hedefler Olabilir'

Rusya Disisleri Bakanliginin üst düzey yetkilisi Konstantin Vorontsov, ABD’nin ticari uydularinin Ukrayna’daki çatismanin bir parçasi olarak konuslandirilmasi durumunda saldiri için mesru hedefler haline gelebilecegi konusunda uyarida bulundu. .

Rusya Disisleri Bakanligi Nükleer Silahlarin Yayilmasini Önleme ve Silah Kontrol Dairesi Müdür Yardimcisi Konstantin Vorontsov, ABD ticari uydularina yönelik dikkat çeken açiklamalarda bulundu. ABD ticari uydularinin Ukrayna’daki çatismanin bir parçasi olarak konuslandirilmasi durumunda saldiri için mesru hedefler haline gelebilecegini belirten Vorontsov, "Ukrayna’daki gelismeler sirasinda ortaya çikan son derece tehlikeli egilime özellikle dikkat çekmek istiyorum. ABD ve müttefikleri tarafindan ticari olanlar da dahil olmak üzere dis uzay sivil girisimlerin ve tesislerin, çatismalarda kullanilmasini dikkatle takip ediyoruz. Sivil altyapilar bir misilleme saldirisi için mesru hedefler olabilir. Bati’nin eylemleri, sivil alan faaliyetlerinin istikrarini makul olmayan bir sekilde tehlikeye atiyor" dedi.

Vorontsov ayrica Batili ülkelerin bu faaliyetlerinin barisçil uzay faaliyetlerine zarar verdigini belirterek, "Bati’nin eylemleri sonucunda barisçil uzay faaliyetlerinin sürdürülebilirliginin yani sira basta gelismekte olan ülkelerdeki insanlarin refahi ve sosyoekonomik süreçlerin sürdürülebilirligi gereksiz risklerle karsi karsiya kalmaktadir" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile