Gatilov ile Markulli'nin görüşmelerindeki ana konuyu Arap baharı ve Suriye'deki mevcut durumun oluşturduğu ifade edildi. Rum Fileleftheros gazetesi, Gatilov-Markulli görüşmesinde Suriye’deki mevcut durumun ve Arap Baharı’nın görüşüldüğünü yazdı. Habere göre Markulli, Gatilov ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamalarda, Gatilov ile Rusya’nın Suriye konusundaki tezlerini ve BM ve Arap Birliği Suriye Temsilcisi Kofi Annan’ın Suriye ile ilgili planını tartıştıklarını söyledi.
Markulli, Gatilov ile Kıbrıs sorununa ilişkin görüş alışverişinde de bulunduklarını ve Rusya’nın, Kıbrıs sorunuyla ilgili tezlerinin sabit olduğunu kaydetti.
Rusya Dışişleri Müsteşarı ve Rum Bakan 'Arap Baharı'nı Değerlendirdi
Güney Kıbrıs’ı ziyaret etmekte olan Rusya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Genandi Gatilov’un, dün, Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ve Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli ile görüştüğü bildirildi.



















