Rusya Harkov'u Vurdu Açiklamasi 1 Ölü, 18 Yarali

Rusya Harkov'u Vurdu Açiklamasi 1 Ölü, 18 Yarali

Rusya’nin, Ukrayna’nin Harkov kentinde düzenledigi saldirilarda 1 kisinin hayatini kaybettigini ve 18 kisinin de yaralandigi açiklayan Harkov Valiligi, halka hava saldirilarina karsi dikkatli olunmasi gerektigi çagrisinda bulundu.

Rusya’nin 24 Subat’ta baslattigi Ukrayna’ya yönelik saldirilari sürerken, sadece askeri noktalar degil sivil yerlesim alanlari da hedef aliniyor. Ukrayna’nin dogusunda bulunan Harkov kentinin Valisi Oleg Sinegubov Rusya’nin saldirilari ile ilgili yaptigi açiklamada, “Ruslar Harkov bölgesinde saldirilarina devam ediyor. Harkov’un merkez semtlerinden birine yeniden saldiri düzenlendi.

Yaralanan 18 kisi hastaneye kaldirilirken, 1 kisi de yasamini yitirdi. An itibariyle arama kurtarma ekipleri görevinin basinda. Sehir sakinlerinden dikkatli olmalarini istiyorum çünkü düsman sivil alanlara saldirilarini artirdi. Hava saldirisi uyarilarini dikkate alin” dedi.

Saldiri ile ilgili açiklama yaparak bölgeden görüntüler paylasan Ukrayna Acil Durumlar Servisi, “Rus saldirilari nedeniyle 11.36 civarinda gelen ihbar üzerine personellerimiz olay yerine sevk edildi. Yönetim binasina isabet eden bomba sonucunda çikan yangina, 50 personel ve 9 teknik araçla müdahale edildi. Bölgede yasayanlardan 65’i güvenli yerlere tahliye edildi” ifadelerini kullandi.

Öte yandan, Vali Sinegubov, dün Rusya’nin Harkov’a düzenledigi saldirilarda aralarinda 7 aylik bir bebegin de bulundugu 7 kisinin hayatini kaybettigini ve 3’ü çocuk 34 kisinin yaralandigini açiklamisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile