Rusya, Karadeniz Üzerinde Uçus Yapan ABD Kesif Uçagini Uzaklastirdi

Rusya, Karadeniz Üzerinde Uçus Yapan ABD Kesif Uçagini Uzaklastirdi

Dün Karadeniz’de ABD’ye ait bir kesif uçagini uzaklastiran Rusya, bugün de Karadeniz üzerinde uçus yapan baska bir ABD kesif uçagini uzaklastirdi.



Rusya Hava Kuvvetlerine ait SU-30 tipi savas uçagi tarafindan dün Karadeniz üzerinde uçus yapan ABD’ye ait EP-3 ARIES tipi kesif uçaginin uzaklastirilmasinin ardindan bugün de Rus savas uçagi, ABD’ye ait bir kesif uçagini daha bölgeden uzaklastirdi. Rusya Savunma Bakanligina bagli Ulusal Savunma Yönetim Merkezi tarafindan yapilan açiklamada, Karadeniz üzerinde uçus yapan ABD Hava Kuvvetlerine ait RC-135 stratejik kesif uçaginin Rus sinirina yaklasmasinin önlendigi ifade edilerek, "14 Temmuz tarihinde Rus hava kontrol sistemleri tarafindan yabanci bir hava unsuru tespit edildi. Hava hedefinin belirlenmesi ve sinir ihlalinin gerçeklesmesini engellemek için Güney Askeri Bölgesi’nde Su-27 savas uçagi kalkis yapti. Rus savas uçaginin mürettebati hava unsurunun ABD Hava Kuvvetlerine ait RC-135 stratejik kesif uçagi oldugunu belirleyerek uçaga eslik etti" denildi.

Açiklamada, "Yabanci askeri uçak Rusya Federasyonu sinirlarindan uzaklastirildiktan sonra Rus uçagi güvenli bir sekilde ana üssüne döndü. Rus uçaginin uçusu uluslararasi kurallara siki sikiya bagli olarak gerçeklesti” ifadelerine yer verildi.

Bakanlik ayrica, Rusya sinirindan uzaklastirilan ABD kesif uçagina ait görüntüleri yayinladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile