Rusya Lideri Putin Ile Cumhurbaskani Erdogan Afganistan'i Görüstü

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ile Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan arasinda gerçeklestirilen telefon görüsmesinde Afganistan’da istikrar ve iç barisin saglanmasinin önemine, düzenin ve hukuka siki sikiya uyulmasinin önemine dikkat çekilirken, Afganistan konusunda ikili koordinasyonu güçlendirme konusunda mutabik kalindi.

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ile Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in telefon görüsmesi gerçeklestirdigi bildirildi.

Kremlin Sarayi’ndan yapilan yazili açiklamada, Kahramanmaras’ta düsen Rusya Savunma Bakanligina ait Be-200ES tipi uçakta hayatini kaybedenler için Putin ile Erdogan’in birbirine taziyelerini sundugu belirtilirken, Türkiye’deki orman yanginlarina Rusya’nin sagladigi destek ele alindi.

Afganistan’daki gelismelerin de ele alindiginin belirtildigi açiklamada, "Afganistan çevresindeki durum ayrintili olarak tartisildi. Ülkede istikrar ve iç barisin saglanmasinin önemine, düzenin ve hukuka siki sikiya uyulmasinin önemine dikkat çekildi. Terör ve uyusturucu kaçakçiligi ile mücadelede görevlerin öncelikli niteligi vurgulandi. Liderler, Afgan meselelerinde ikili koordinasyonu güçlendirme konusunda anlasti" denildi.

Putin ve Erdogan’in iki ülke arasindaki ticari ve ekonomik konulari da görüstügü ifade edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile