Rusya’nın Dış Konsoloslukları Önünde Suriye Protestosu

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde Suriye taslağını veto eden Rusya, dış temsilciliklerinde protesto edildi.

  Rusya 'nın Edinburgh başkonsolosluğu önünde toplanan 100 kadar gösterici “Özgür Suriye” ve “Rusya hükümeti Suriye halkının ölmesine izin veriyor” pankartları taşıdı ve Moskova aleyhine slogan attı.

Rus basınında yer alan bilgilere göre Libya 'nın Trablus kentinde bulunan Rusya konsolosluğu önünde toplanan kalabalık binanın çatısına kadar tırmandı ve Rusya bayrağına zarar verdi. Ria Novosti haber ajansı gözlemcilerden aktardığı haberinde, “Daha önce de konsolosluk çevresinde gösteriler oldu. Genelde barışçıl idi. Ancak bu sefer göstericiler çok kızgındı” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Rus diplomatlar dahil elçilik çalışanlarından kimsenin zarar görmediğini açıkladı. Libya yönetiminin yaşanan olay nedeni ile üzüntülerini ifade ettiğini kaydeden bakanlık, olayın araştırılacağı sözünün verildiğini duyurdu. Rusya Trablus konsolosluğunda güvenlik önlemleri de artırıldı.

“RUSYA, SURİYE 'DE DEMOKRATİK REFORMLARI DESTEKLİYOR”
Rusya Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Bakan Sergey Lavrov ve Dış İstihbarat Teşkilatı (SVR) Başkanı Mihail Fradkov 'un 7 Şubat 'ta Şam 'a gideceği ve Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed 'le görüşeceği kaydedildi. Moskova 'nın Suriye 'de demokratik reformları desteklediği ifade edilen açıklamada, Arap Birliği 'nden bölgede gözlemci sayısını artırması talep edildi.  
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile