Rusya Savunma Bakani Soygu, Ukrayna Savasinda Görevli Askeri Birlikleri Denetledi

Rusya Savunma Bakani Sergey Soygu, Ukrayna savasina katilan askeri birlikleri denetledi.

Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilari devam ederken, Rusya Savunma Bakani Sergey Soygu Rus ordusunun Ukrayna’daki operasyonlarini yerinde incelemek üzere helikopterle askeri karargaha gitti. Kurmaylarin ve komutanlarin hazir bulundugu toplantida Bakan Soygu, Rus askerinin motivasyonu, askeri taktikler, genel operasyon bilgileri ve çatismalarin sürdügü kentlerle ilgili bilgiler aldi.

Rusya Savunma Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, “Rusya Savunma Bakani Sergey Soygu, Ukrayna’da özel askeri harekata katilan birlikleri denetledi. Rus Silahli Kuvvetleri’nin ana harekat alanindaki mevcut eylem ve durum ile ilgili bilgiler aldi. Soygu, çatismalar sirasinda destek operasyonlarinin yani sira geçici dagitim noktalarinda Rus askeri için gerekli yasam kosullari olusturulmasina özel önem verdi” denildi.

Rusya Savunma Bakanligi tarafindan servis edilen görüntülerde, Rusya Savunma Bakani Sergey Soygu’nun askeri bir helikopterle karargaha indigi görülüyor. Görüntülerde Bakan Soygu’nun komutanlar ile Ukrayna’daki savas haritasi üzerinde çalistigi görülürken, kameranin haritayi göstermemesi ve Soygu ile komutanlarin seslerinin kesilmis olmasi dikkat çekti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile