Rusya, Türkiye'ye Yanginlarla Mücadele Için 11 Hava Araci Daha Gönderecek

Rusya Acil Durumlar Bakanligi, Rusya lideri Vladimir Putin ile Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in telefon görüsmesinin ardindan Türkiye’ye yanginlarla mücadele için 11 hava aracinin daha gönderilecegini duyurdu.

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ile Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in, Türkiye’nin farkli bölgelerinde devam eden orman yanginlarini ele almak üzere gerçeklestirdigi telefon görüsmesinin ardindan Rusya Acil Durumlar Bakanligi’ndan açiklama geldi. Yanginin basladigi günden sonra 5 uçak ve 3 yangin söndürme helikopterini Türkiye’ye gönderen Rusya’nin 11 araçtan olusan havacilik grubunu daha gönderecegi belirtildi. Yerlesim yerlerinin ve turistik bölgelerin yakininda devam eden orman yanginlarinin söndürülmesi konusunda gönderilecek hava araci grubunun Rusya Savunma Bakanligi ile Acil Durumlar Bakanligina ait oldugu kaydedildi.

Putin-Erdogan görüsmesi

Öte yandan bugün Rusya lideri Vladimir Putin, telefon görüsmesi gerçeklestirdigi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a orman yanginlarina karsi Türkiye’ye desteklerinin devam edecegini belirtmisti. Erdogan da destegi için Putin’e tesekkür etmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile