Rusya Ve ABD, Stratejik Istikrari Eylülde Yeniden Görüsecek

Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov, ABD ile stratejik istikrar konusunda yeni tur toplantinin eylülde yapilacagini söyledi.

Lavrov, baskent Moskova'da yaptigi açiklamada, stratejik istikrara iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ile ABD Baskani Joe Biden'in daha önce görüsme yaptigini animsatan Lavrov, bu görüsmenin ardindan iki ülke arasinda stratejik istikrar konusunda diyalogun basladigina dikkati çekti.

Bazi silah kategorilerinin sinirlandirilmasina iliskin altyapinin henüz olusturulmadigina isaret eden Lavrov, Rusya ve ABD arasinda stratejik istikrara iliskin yeni tur toplantisinin yapilacagi bilgisini paylasti.

Lavrov, "Yeni tur toplanti, eylülde yapilacak. Nükleer ve nükleer olmayan, saldiri ve savunma amaçli kullanilan tüm stratejik silahlari Amerikalilar ile anlasma konusu yapmayi teklif ediyoruz." dedi.

Her iki ülkenin de ortak noktaya varmayi amaçladigini belirten Lavrov, "Washington'un nükleer savasin kabul edilemez oldugu yönündeki anlayisi, sadece Putin ve Biden görüsmesinde degil, müzakere sürecinde de somut eylemlerle dogrulaniyor." ifadelerini kullandi.

- Rusya ve ABD arasindaki müzakereler

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ve ABD Baskani Joe Biden, 16 Haziran'da Isviçre'nin Cenevre kentinde görüsmüstü.

Putin ve Biden'in yayimladigi ortak bildiride, nükleer savasta kazananin olmayacagi belirtilmis, böyle bir savasin asla baslatilmamasina yönelik baglilik teyit edilmisti.

Söz konusu görüsmede, varilan anlasmalarin devami niteliginde, Rusya ve ABD heyetleri, 28 Temmuz'da Cenevre'de stratejik istikrar konusunda toplanti yapmisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile