'Rüya Gibi Uçan Yıllar'

Türk Sanat Müziğinin güçlü seslerinden Melihat Gülses, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü'nün "Yılsonu Özel Konseri" programı kapsamında Cemal Reşit Rey'de konser verdi.

Türk Sanat Müziğinin güçlü seslerinden Melihat Gülses, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü'nün "Yılsonu Özel Konseri" programı kapsamında müzikseverlerle buluştu.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Melihat Gülses, güzel bir repertuar hazırladıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Konserimizin başlığını 'Rüya Gibi Uçan Yıllar' koyduk. Avni Anıl'ın bu güzel sözleri olsun istedik. Yılları durdurmak zaten mümkün değil. Ama o yılların içerisinde biz Türk vatandaşı olarak üzerimize düşen görevi hangi işi yaparsak yapalım yerine getirelim. Ülkemiz çok değerli, o değeri bilerek her attığımız adıma dikkat edelim. Sevgiyle, hoşgörüyle birbirimizi anlamaya çalışarak yıllarımızı doldurmak gerekir."

Gülses, açılışı "Rüya Gibi Uçan Yıllar" şarkısıyla yaparken, ilk bölümde "Sen Saçlarıma Koşan Aklar Gibisin", "Bir Çapkına Baygınım", "Hüsranla Gönül Hep İnler", "Mavi Maviydi Gökyüzü" gibi parçaları seslendirdi.

Gülses, ikinci bölümde de "Çok Aşığın Var Diyorlar", "Hasretim Sana", "Dışarıda Yaz Yağmuru" gibi parçaları sevenleriyle paylaştı.

Melihat Gülses'in orkestrasında ise Kemanda Baki Kemancı, Kemençede Neva Gülses Yerden, Violonselde Murat Süngü, Kontrbassta Umut Sel, Kanunda Can Yıldırım, Udda Mete Aslan, Klarnette Şükrü Kabacı, Piyanoda Şevket Aşıkuzun, Akustik Gitarda Murat Yerden, Akerdeon ve ritimde Bekir Sakarya, Ritimde de Erkan Kanat yer aldı.

Konsere İBB Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen ve sanatçı Hülya Koçyiğit'in yanı sıra çok sayıda müziksever katıldı.

- Melihat Gülses

Melihat Gülses, 1958 yılında Konya’nın Akşehir ilçesinde doğdu.

1976’da girdiği İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Şan Bölümü’nü 1984’de tamamladı. 1981 yılında Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’na (TRT) girdi ve 1983’ten itibaren solo programlar yapmaya başladı.

Yurtdışında verdiği konserlerde Türkiye'yi ve Türk müziğini tanıtan sanatçı, 1991 yılında Almanya, Hollanda, Belçika ve Fransa’nın ortaklaşa tertip ettiği Europalia Festivali'ne katıldı. Sanatçı, 2004 yılında da "Berksav" (Bergama Kültür ve Sanat Vakfı) tarafından "Yılın Türk Müziği Sanatçısı" ödülünü aldı.

Melihat Gülses’in "Tatyos Efendi", "İstanbul’dan Atina’ya Türküler", "Eylül Şarkılar", "Hüznün Hikayesi", "Narçiçeğim", "Narçiçeğim 2", "Tuna’ya Hasret", "Beyaz Köpükler" ve "Senden Uzakta" albümleri yayımlandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile