Saadet Ögretmenin Öldürülmesine Tepki

Saadet Ögretmenin Öldürülmesine Tepki

Samsun’da, Ingilizce Ögretmeni Saadet Çay’in esi tarafindan öldürülmesine kadinlar tepki gösterdi.

CHP Samsun Il Örgütü ve Kadin Kollari, Ingilizce Ögretmeni Saadet Çay’in, bosanma asamasindaki esi tarafindan öldürülmesi ve artan kadin cinayetleri nedeniyle basin açiklamasi yapti. Açiklamada kadina yönelik her türlü siddet kinanarak, cinayetlerin önlenmesi için acil yasal düzenlemelere ihtiyaç oldugu belirtildi.

“Sürecin takipçisi olacagiz”

Samsun Kadin Kollari Baskani Naciye Arapoglu, basin açiklamasinda kadina yönelik siddetin insanlik onuruna aykiri bir suç oldugunu belirterek, “Kadinlarin yasam haklarinin korunmasi ve siddete maruz kalmamasi için gerekli önlemlerin alinmasi ve farkindaligin artirilmasini talep ediyoruz. Toplum olarak kadinlarin güvenliginin ve haklarinin korunmasi için birlikte çalismaliyiz. Kadina yönelik siddetin her türlüsü ile mücadele etmek hepimizin sorumlulugudur. Bu zor zamanlarda Saadet Çay’a rahmet, ailesine bassagligi ve sabir dileklerimizi iletiyoruz. Adaletin saglanmasi için bizler, CHP Samsun Il Kadin Kollari olarak, sürecin takipçisi olacagiz. Kadin cinayetleri toplumsal bir sorundur" dedi.

CHP Samsun Il Baskani Mehmet Özdag da kadin cinayetlerinin her geçen gün arttigina dikkat çekerek, “Kadin cinayetleri ilk defa olmuyor ve bu son olmayacak. Her gün islenen kadin cinayetlerinin arka planinda bir öznel hikaye ve dram var. Ama sonuç degismiyor” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile