Saadet Partisi Aday Adaylarını Açıkladı

Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Avukat Akın Demir, 12 Haziran’da yapılacak genel seçimler için partilerine müracaat sürecinin 14 Mart’ta başladığını söyledi. Demir, bugüne kadar 5 kişinin partilerine aday adaylığı müracaatı gerçekleştirdiğini ifade etti.

Parti binasında gazetecilerle bir araya gelerek açıklama yapan Demir, 22 Mart’a kadar devam edecek müracaat sürecinin ardından temayül yoklamalarının 25-27 Mart tarihlerinde yapılarak 16-17 Nisan tarihlerinde aday tanıtım programlarının yapılacağını söyledi.

Partilerine merkez ilçeden Hüseyin Duman, Kasım Yeşil, Kelkit ilçesinden Yalçın Sevinç, Ali Aslan, Şiran ilçesinden Gürkan Kibar’ın aday adaylığı için müracaatta bulunduğunu belirten Demir, Gümüşhane’nin makus talihini değiştirecek kadro ve adayların SP teşkilatlarında bulunduğunu ifade etti.

Açıklamasında, Gümüşhane’nin AK Parti iktidarı döneminde sahipsiz bırakıldığını kaydeden Demir, “Gümüşhane’de AK Parti iktidarı döneminde TÜİK rakamlarına göre 70 bin civarında nüfusumuz azaldı. Şehrimizin, ilçelerimizin, beldelerimizin büyük bir göç nedeniyle yerel hizmetler açısından problem yaşandığını görmekteyiz. Bugün beldelerimiz kapanma aşamasına gelmiş, köylerimiz boşalmıştır. Köylerimizdeki ekonomik hayat tamamen durmuştur. Köyler üretim yapan alanlardan tüketim yapılan alanlara doğru kaydırılmıştır” dedi.

Mesleğinin avukatlık olması nedeniyle Gümüşhane’de adli dosya ve icra dosyaları hakkında da bilgi veren İl Başkanı Demir, son 2 yıl içerisinde icra dosyalarının yüzde 100 arttığını, 3-4 yıl önce yıllık dosya sayısının 700-800 civarında olmasına karşın 2010 yılında bu rakamın 2 binin üzerine çıktığını, 2011 yılının ilk 3 ayı içerisinde de bu sayının 300-400’ü bulduğunu, bu rakamların Gümüşhanelinin tamamen borca batık olduğunun bir göstergesi olduğunu kaydetti.

İcra dosyalarının yanı sıra ağır ceza davalarının sayısının da arttığını kaydeden Demir, sosyal patlamaya bağlı olarak Gümüşhane’de 2010 rakamlarına göre 100’ün üzerinde çiftin boşandığını söyledi. Gümüşhane’de uygulanan tarım ve hayvancılık politikalarını, karayolları ve demiryolunu eleştirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile