Saadet Partisi Batman İl Teşkilatı Ysk Kararına Tepki Gösterdi

Saadet Partisi Batman İl Teşkilatı Yüksek Seçim Kurulu’nun Hatip Dicle hakkında verdiği kararı sert bir dille eleştirerek tepki gösterdi.

Saadet Partisi Batman İl Teşkilatı Yüksek Seçim Kurulu’nun Hatip Dicle hakkında verdiği kararı sert bir dille eleştirerek tepki gösterdi.

YSK kimin değirmenine su taşıyor diye soran Saadet Partisi İl Teşkilatı, sağlanan huzur ve güven ortamının bozulması için birilerinin özel bir çaba içerisinde olduğunun artık herkesçe bilindiğini kaydetti. YSK’nın Hatip Dicle’nin mazbatasını iptal etmesinin çok çelişkili ve son derece yanlış bir karar olduğunu ileri süren Saadet Partisi il teşkilatı yaptığı açıklamada, "Madem böyle bir karar verilecekti neden seçim öncesinde müracaatı kabul ediliyor? YSK’nın BDP’nin desteklediği bağımsız adaylarla ilgili daha önce verdiği yanlış kararı daha tazeliğini korurken yeni bir yanlışın altına imza atması kuşkularımızı artırıyor. Malumunuz daha önce verilen karar nedeniyle ortam gerilmiş, insanlar sokağa döktürülmüştü. Bunun sonucunda gergin bir seçim süreci yaşanmıştı. Bunun bir tezgah olduğu sonradan ortaya çıktı ama toplum vicdanını yaraladı." dedi.

YSK’nın vermiş olduğu bu son kararın bölgedeki huzuru bozmayı amaçladığını ifade eden Saadet Partisi İl Teşkilatı açıklamasını şöyle sürdürdü: "Konunun muhatapları tarafından yapılan açıklamaları da dikkate aldığımızda bu kararın halkı sokağa dökmek için verildiğini bariz bir şekilde görüyoruz. Hiç kimsenin halkın huzurunu bozmaya hakkı yoktur. Bu yanlışın derhal düzeltilmesini istiyoruz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile