Saadet Partisi Genel Baskani Karamollaoglu, Mardin'de Temaslarda Bulundu

Saadet Partisi Genel Baskani Temel Karamollaoglu, Mardin'in Kiziltepe ilçesinde partisinin ilçe kongresine katildi, esnafi ziyaret etti.

Karamollaoglu, bir dügün salonunda düzenlenen partisinin ilçe kongresinde, iktidara gelmeleri durumunda yapacaklari çalismalari aktardi. Memlekette her insana is temin edecek adimlari atmakla mükellef olduklarini belirten Karamollaoglu, "3 tane adam burada ona da is bulamayacagiz. Hayir arkadas, o 3 kisiye de is bulacak adimlari atmak bizim görevimiz. Bu nereden geçiyor? Türkiye'nin eger güçlenmesini, zenginlesmesini istiyorsak üretime dönük yatirimlara destek verecegiz." ifadelerini kullandi.

Üretime dönük yatirimlarin yapilmasi gerektigini, basta tarimin geldigini, tarimi en verimli yapilmasi için gayret göstereceklerini aktaran Karamollaoglu, tarim girdilerinin üzerindeki bütün vergilerin kalkacagini, mazot, gübre ve elektrikte vergi olmayacagini kaydetti. Karamollaoglu, söyle devam etti:

"Bunu dediginiz zaman mazotun fiyati üçte bire, gübre yari yariya iner. Tarim en önemli meselemiz. Bu bölgede en çok ihtiyaci olan tarim çalismalarinin verimli hale getirilmesi. Bunu saglayalim. Buralar birdenbire zenginlesir. Baska sahalarda yatirim yapacak imkanlar ortaya çikar. Bu yatirimlari yaparken sadece bati Anadolu'ya, Istanbul, Izmir, Kocaeli buralara tahsis edemeyiz. Bu yatirimlari ülke sathina yaymakla mükellefiz."

Yeni organize sanayi bölgelerinin yapilmasi gerektigini, bölgede yeni yatirimlarin yapilabilmesi için büyük yatirimlari seferber edeceklerini aktaran Karamollaoglu, yeri geldiginde faizsiz ve çok büyük kredileri, hatta devleti ortak ederek mütesebbislerin hizmetine sunacaklarini anlatti.

"Bu da yetmez. Bizim bir üçüncü prensibimiz var. Milli gelir böyle oldugunda üretim de artacak. Yani bugünkü 700-800 milyar dolar dolayindaki milli gelir iki misline çikacak." diyen Karamollaoglu, milli gelirin toplumda adil dagilimini da saglamakla mükellef olduklarini ifade etti. Asgari ücretin bugünkü gibi 3 bin 500-4 bin lira civarinda kalmayacagini, en az 10 bin liraya çikacagini belirten Karamollaoglu, konusmasini söyle sürdürdü:

"Ha bir senede mi, yok. 8-10-15 sene ama mutlaka belli bir zaman sonra asgari ücret Avrupa ve Amerika'da oldugu gibi toplumun bütün ihtiyaçlarini karsilayacak bir seviyeye yükselecek. Emin olun bu mümkün. Baska türlü kalkinma olmaz. Kalkinmis olmak için bizim pazarimizin zenginlesmesine ihtiyaç var. Yani esnaf zenginlesecek, esnaf gelisecek büyüyecek. Bu ne demektir. Talep artiyor demektir. Esnaf vatandasin talebini karsilayabilmek için yatirimciya 'Daha fazla su maldan istiyorum' diyecek. O zaman yatirimci kendi yatirimini gelistirecek, yeni yatirimcilar ortaya çikacak, yeni istihdam sahalari açilacak ve böylece gelisme baslayacak."

Daha sonra Karamollaoglu, Cumhuriyet Meydani'nda esnafi ziyaret etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile