Saadet Partisi Genel Baskani Karamollaoglu, Toplu Sözlesme Sonucunu Degerlendirdi Açiklamasi

'Enflasyon yüzde 30 iken siz çalisana enflasyonun üzerinde yüzde 5'lik artis verirseniz iste o hakiki manada zamdir. Ama uzun zamandir maalesef çalisan insanimiz bundan yoksun durumda. Bundan dolayi Sayin Bakan'in 'En yüksek rakamlari verdik' demesini kabul etmemiz mümkün degildir'

Saadet Partisi Genel Baskani Temel Karamollaoglu, memur ve memur emeklisinin 2022-2023 yillarindaki mali ve sosyal haklarinin belirlendigi 6. Dönem Toplu Sözlesme Görüsmelerine iliskin, "Enflasyon yüzde 30 iken siz eger çalisana enflasyonun üzerinde yüzde 5'lik artis verirseniz iste o hakiki manada zamdir. Ama uzun zamandir maalesef çalisan insanimiz bundan yoksun durumda. Bundan dolayi Sayin Bakan'in 'En yüksek rakamlari verdik.' demesini kabul etmemiz mümkün degildir." dedi.

Karamollaoglu, haftalik basin toplantisinda yaptigi konusmada, issizlik fonu varliginda 2021'in ilk 3 ayindan itibaren devam eden düsüs eger önlenemezse, bu fonun 2 yila kalmadan tamamen eriyecegini söyledi.

Devlet gelirlerinin giderleri karsilamaktan aciz duruma düstügünü belirten Karamollaoglu, bu sebeple hem isçi ve memur maaslarinin gerektigi gibi artirilamadigini hem de yapilan zamlarin emekliler de dahil insanlari ciddi geçim sikintisi içine sürükledigini ifade etti. Memur ile hükümet arasindaki toplu sözlesme görüsmelerine iliskin Karamollaoglu, su degerlendirmelerde bulundu:

"Zam demek çalisan bir insanin geçimini daha rahat karsilayacagi bir artis demektir. Bundan dolayi da her zaman enflasyon dikkate alinarak zam rakamlari ortaya konur. Eger bir memlekette enflasyon yüzde 30-40'sa siz de çalisan insana yüzde 29 zam yaptiysaniz bunun adina zam denmez. Çünkü geçimini bir önceki seneden daha zayif noktada karsilayacak bir artis almistir. Enflasyon yüzde 30 iken siz eger çalisana yüzde 35 yani enflasyonun üzerinde yüzde 5'lik bir artis verirseniz iste o hakiki manada zamdir. Ama uzun zamandir maalesef çalisan insanimiz bundan yoksun bir durumda. Bundan dolayi Sayin Bakan'in 'En yüksek rakamlari verdik.' demesini kabul etmemiz mümkün degildir."

Karamollaoglu, geçmiste enflasyon rakamlarinin çok yüksek oldugu dönemlerde bazi hükümetlerin tarihe damga vuran zam oranlari yaptigini söyledi. Ekonomi sil bastan ele alinmadan Türkiye'nin problemlerini çözmenin mümkün olmayacagini ileri süren Karamollaoglu, ekonominin köklü sekilde düzelmesinin kaynaklarin dogru kullanilmasiyla mümkün oldugunu, bu durumda bütün kaynaklarin yatirima aktarilmasi gerektigini kaydetti.

- "Asker olarak bizim orada bulunmamizi arzu etmiyorlar"

Taliban'in Türk askerini Afganistan'da istemediginin gündeme geldigini dile getiren Karamollaoglu, "Geçmiste Afgan ordusunun subaylarini Türkiye'de yetistirme imkani taninmisti. Bundan sonra da olabilir ama asker olarak bizim orada bulunmamizi arzu etmiyorlar. Onlar, 'Eger destek vermek istiyorsaniz is adamlarinizla, kalifiye insanlarla gelin bizim kalkinmamiza destek verin.' diyorlar ki, mantikli olan da budur." diye konustu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile