Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Sakartepe Açıklaması

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Sakartepe, İzmir'de toplu ulaşıma yapılan zam oranlarına tepki göstererek, Büyükşehir Belediyesi'ni zaruri bir ihtiyaç olan ulaşım konusunda daha insaflı hareket etmeye çağırdıklarını bildirdi.

Sakartepe, yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce toplu taşıma araçlarındaki tarifelere yapılan zammı değerlendirerek, zammın sosyal belediyeciliğe aykırı, oranlarının da yüksek olduğunu savundu.

Büyükşehir Belediyesi'ni zaruri bir ihtiyaç olan ulaşım konusunda daha insaflı hareket etmeye çağırdıklarını kaydeden Sakartepe, açıklamasına şu görüşlere yer verdi:

"Herkes işine ve okuluna gitmek için ulaşımdan faydalanmak zorunda. Vatandaşın bu zorunlu ihtiyaçtan feragat edebilme lüksü yoktur. Belediye yöneticileri, ulaşıma yapılan bu zamla mutfağından ekmeği eksilecek insanlar olduğunu bilmek zorunda.

Eğitim harcamalarının velileri zaten zorladığı bir dönemde ek bir masraf olarak ortaya çıkan zam, yaşanan mağduriyeti arttırmıştır. Bu zam, halk düşünülmeden yapılmıştır. Toplu taşımacılık, belediyenin halka hizmeti olarak görülmelidir. Belediyeler kamu hizmetlerinde kâr düşünmemelidir."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile