Saadet Partisi YİK Üyesi Yiğitalp Açıklaması

'(Terör saldırıları) Meseleyi kalıcı çözmenin yolu, terör bataklığını besleyen kanalları kurutmaktır'.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Yusuf Yiğitalp, terörün can yakmaya ve yürekleri parçalamaya devam ettiğini belirterek, 'Meseleyi kalıcı çözmenin yolu, terör bataklığını besleyen kanalları kurutmaktır.' dedi.

Eskişehir'de bir otelde gerçekleştirilen toplantıda parti üyelerine konuşan Yiğitalp, yüreklerin son dönemde bu kadar acı ve gözyaşlarına tahammülünün kalmadığını ifade ederek, dini, vatanı, namusu ve şerefi için canlarını veren tüm şehitlerin bu ülke adına gösterdikleri kahramanlığın unutulmayacağını bildirdi.

Yiğitalp, terörün son 30 yıldır Müslümanların karşı karşıya kaldığı en büyük problemlerden biri olduğunun altını çizerek, şöyle konuştu:

'Gerçek manada Allah'a kul olmuş ve Allah korkusu olan bir insan asla başka bir insanı böyle haince öldüremez. Ancak terör her geçen gün daha da büyüyerek ülkemizin başına bela olmaya devam etmektedir. Dış güçler ülkemizi bölmek ve parçalamak adına bunu planlıyor. Yerli ve yandaş işbirlikçileriyle birlikte hunharca ve kalleşçe bu terör eylemlerini gerçekleştiriyorlar. Bu kadar acımasız ve profesyonelce düzenlenen terör eylemlerini pansuman tedbirlerle çözmek mümkün değildir. Tam tersine uzun vadeli politikalar ve istikrarlı bir duruş gerektirir.'

Yiğitalp, yıllardır süregelen terörün çözümü için farklı stratejiler gerektiğine işaret ederek, 'Otuz yıllık tecrübe bize bir gerçeği gösteriyor. Terördeki tecrübemize göre bu iş silahla mücadele ile bitmiyor, aksine daha da karmaşık bir hal alıyor. O halde meseleyi kalıcı çözmenin yolu, terör bataklığını besleyen kanalları kurutmaktır.' ifadesini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile