Saadet Partisi Zonguldak Teşkilatında İstifa Depremi

Saadet Partisi (SP) Zonguldak İl Teşkilatı'ndan 50 kişi istifa etti. İstifa edenlerin Halkın Sesi Partisi'ne geçeceği belirtildi.

SP Zonguldak İl Başkanlığı'nda Yönetim Kurulu üyesi 7 kişi, İlçe Yönetim Kurulu üyesi olan 2 kişi olmak üzere toplam 50 kişi istifa ettiklerini açıkladı. Camlı Köşk'te basın açıklaması yapan eski SP'liler Numan Kurtulmuş'un önderliğini yaptığı Halkın Sesi Partisi'nde görev almayı beklediklerini söyledi. 50 kişinin adına basın açıklaması yapan Saadet Partisi eski Yönetim Kurulu Üyesi Rıfkı Esengün, listelerinin hazır olduğunu belirterek Genel Merkezin onayını aldıktan sonra partiyi kuracaklarını söyledi.

Esengün, burada daha evvel hizmet verdikleri Saadet Partisi'nden istifa ettiklerini açıklamak için bir araya toplandıklarını belirterek "Birlikte ve beraber çalıştığımız arkadaşlarımızla bu kongreden sonra bir takım üzücü olaylar dolayısıyla ayrılmak mecburiyetinde kaldık. Yıllarca görev yaptığımız arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Onlarda bizim arkadaşlarımız ama bu hadiselerden sonra bizim yeni bir yol, yeni bir kuruluşta görev almamız gerekliydi" dedi.
Genel başkanları Numan Kurtulmuş'un kurmuş olduğu Halkın Sesi Partisi'nde görev alma niyetiyle Yönetim Kurulu ve üye arkadaşlarıyla istifa etmek mecburiyetinde kaldıklarını anlatan Esengün, şöyle konuştu: "Bundan sonraki yolumuz teşkilat kurulduğunda, yetkiler verildiğinde Halkın Sesi Partisi olacaktır. Genel Başkanımız ile birlikte görev yapmayı niyetimize koyduk. Hadiseler bizim istediğimiz gibi, bizim gönlümüzde yatan gibi cereyan etmedi. Hoşumuza gitmeyen birtakım olaylar oldu ve biz de bu olaylar
neticesinde Saadet Partisi'nden ayrılmak mecburiyetinde kaldık. Biz bunun böyle hayırlı olduğunu düşünüyoruz. İnşallah milletimiz için Zonguldak için hayırlı bir netice verecektir. Bu yeni oluşuma, bu yeni yolda çok büyük bir ilginin olduğunu gördük. Her taraftan bize çok büyük ilgi var. İnşallah genel merkezden yetkiler verildiğinde burada teşkilat kongreden sonra kurulacak. Çalışmalara çok büyük şevk ve hizmetle başlayacağız. Listelerimiz hazır onay çıktığı zaman partimizi hemen kurmak üzere harekete
geçeceğiz."
(ET-HO-Y)

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile